hirdetés
hirdetés

23 millióból blogol az álommeló nyertese

2009-05-06
Egy brit segélyszervezeti alkalmazott nyerte el a világ legjobb állását. Queensland állam idegenforgalmi minisztériuma csak annyit vár el, hogy a nyertes Ausztráliában üdüljön, az élményekről pedig blogot vezessen.

Az üdülési munkát januárban hirdette meg Ausztrália - Queensland állam idegenforgalmi minisztériuma az ötletgazda és a szervező meg a munkáltató - és szinte azonnal lefagyott a honlap a hatalmas érdeklődés miatt. A pályázóknak egyperces önreklámfilmet kellett elküldeniük, végül 200 országból 34 ezer 700-an jelentkeztek, majd hónapról-hónapra szűkítették a mezőnyt, míg végül 15 országból 16 fő jutott a döntőbe. Akadt köztük diák, fényképész, tanár, színész, rádiós műsorvezető, tévés, újságíró - és segélymunkás.

A győztes végül a 34 éves Ben Southball lett, aki jelenleg egy brit segélyszervezet alkalmazottja. Az állás nyerteseként csak annyi a dolga, hogy fél éven át 23 millió forintnyi ausztrál dollárból pihenjen, úszkáljon, kiránduljon Ausztráliában a Hamilton-szigeten és környékén, minderről pedig blogot vezessen.

Az idegenforgalmi hivatal célja, hogy a blog hatására növekedjen az érintett terület idegenforgalma. Az álomállás kiötlői egyébként már eddig is hatásos munkát végeztek: 270 millió forintnyi kiadással - becslésük szerint - 17,6 milliárd forintnyi nyilvánosságot, ismertséget értek el.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés