hirdetés
hirdetés

25 milliós bírság a Neo FM-nek

2010-12-22

Legutóbbi ülésén 25 millió forint megfizetésére kötelezte a Neo FM-et a médiahatóság. Így az elmúlt hónapokban kiszabott büntetéssel együtt 35 milliós bírságnál jár az adó. 

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) arról adott tájékoztatást, hogy legutóbbi ülésén 25 millió forint bírságot szabott ki a Neo FM-re. A rádió az elmúlt hónapokban tízmillió forint pénzbüntetést kapott.

A médiatanács azért büntette meg a Neo FMe-t, mert a rádió szeptember 8-án és 10-én a reklámidő túllépésével megsértette a médiatörvény erre vonatkozó rendelkezéseit. Szeptemberben pedig összesen harminc alkalommal megszegték azt a vállalásukat, miszerint minden nap este nyolckor 15 perces hírösszefoglalót sugároznak.

"A hatóság a fokozatosság elvét betartva járt el a rádió ügyében" - hangsúlyozták. A műsorszolgáltató azonban a legenyhébb figyelmeztetések, és a korábban kiszabott bírság ellenére sem változtatott a gyakorlatán, ezért részesült most szigorúbb elbírálásban - tették hozzá.

Más ügyben ugyan, de a médiatanácsnak a Roxy Rádióval szemben is követelése van, ugyanis az adó több éves elmaradás miatt 91 millió forint műsorszolgáltatási díjjal tartozik.

Bírság ügyben pedig a Tv2 halmozott már fel összesen százmillió forintot az Édesnégyes miatt, az NMHH szerint ugyanis a pár hónapot megélt műsor rendszeresen megsértette a médiatörvény gyermekek védelmében hozott jogszabályait.

(forrás: MTI, Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés