hirdetés
hirdetés

45 éves a Delta

2009-01-28
Negyvenöt éves a Delta, a Magyar Televízió tudományos híradója. A csatorna legrégebbi műsora 1964. január 31-én jelentkezet először a képernyőn. Az MTV megfogalmazása szerint „a Holdra szállás előtt indult, de a Mars-kutatás korában is szállítja a híreket”.

Az MTA által irányított egyik elemzés szerint a Delta eszközrendszere a legkorszerűbb a magyar elektronikus médiában sugárzott tudományos-ismeretterjesztő műsorok között. A műsort adásonként több mint 200 ezren nézik végig, ami a felnőtt televíziózók közel 20 százalékát jelenti a szombat reggeli idősávban.

A műsor születésnapja alkalmából családi vetélkedőt hirdet. A februárban induló játékra háromfős, legalább két generációs csapatok jelentkezését várják, a vetélkedő témája a tudomány és technika világa lesz.

 


A műsor ismert főcímzenéje Tom Dissevelt és Kid Baltan Song of the second Moon című dala. Az akkor ritkaságszámba menő elektronikus zenére egy 1957-es Csehszlovákiából hozott lemezen bukkant rá Belohorszky Károly, a Magyar Rádió technikai rendezője.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés