hirdetés
hirdetés

74 magyar nevezés a Golden Drumon

2011-09-27

A magyar nevezések eggyel, az össznevezések nem sokkal maradnak el idén a tavalyihoz képest Portorozsban. A szervezők a kategóriák átalakításával magyarázzák a kevesebb beadott munkát.

Idén eggyel kevesebb, összesen 74 magyar nevezést regisztráltak a Golden Drumon. Ezzel a hetedik legnagyobb nevezők vagyunk a 24 országból. A legtöbb nevezést, 328-at idén orosz ügynökségek küldték be.

A huszonnégy országból összesen 1491 nevezést küldtek Portorozsba az ügynökségek, amely nem sokkal, de elmarad a tavalyi 1562 nevezéstől. A szervezők szerint a csökkenés elsősorban annak tudható be, hogy egyes kategóriák úgy alakultak át, hogy csupán kampányformában lehetett rájuk nevezni, így az egyénileg, nem kampányszerűleg készült alkotásokat idén már nem lehetett nevezni.

A legnépszerűbb kategóriák természetesen a film-sajtó-outdoor voltak (222-369-297 nevezés), de szép számmal érkeztek a digitális és az új/innovatív kategóriákba is (106-106). Emellett a Piran-Portoroz Poster Awardra 210 nevezés érkezett.

Arról egyelőre nincsenek információink, hogy mely magyar ügynökségek milyen munkákkal neveztek, a szervezők a hét második felére ígérnek tájékoztatást. Ugyanakkor már ma éjjel közzéteszik néhány kategória döntőseit.

A Golden Drumot idén október 5-e és 8-a között rendezik meg Portorozsban. Természetesen a Kreatív Online folyamatosan tudósít majd a helyszínről, érdemes lesz bennünket követni.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés