hirdetés
hirdetés

A januári internetből bármikor klónozni lehetne Magyarországot

Egy tuskódaráló traktor a Lájkbajnokság januári sztárja, Enyedi Ildikó, Babos Tímea és egy hamis levél Soros Györgytől a nyomában. Az élen a 24.hu.

hirdetés

Egy három perces, kifejezetten rossz felbontású videó, amiben egy traktor csápjára szerelt daráló pozdorjává aprít egy tuskót: ez nyűgözte le legjobban januárban internetező honfitársainkat, 40 ezernél is több lájk meg megosztás van rajta, és annyi megtekintés, mint egy alaposan megtolt Majka-videón. Én szeretek ámulni, de bevallom, beletekertem. Aki nem teszi, az nálam jobban is láthatja majd, hogy a vaskos tuskó szívós gyökereivel alaposan megcibálja a több tonnás traktort.

Ezt a földtől teljesen elszakadt olvasóinknak valószínűleg nem ismerős, de meglepően erős Agroinform adta a magyar közösségi internetnek, meg is vert minden cikket. Hasonló videó van a negyedik helyen is, a Mi kis falunk előzetese meg az ötödik. Ki lehet mondani, hogy a vidék felé fordult januárban a magyar szív!

A legtöbb interakciót begyűjtő írásos tartalom a 24.hu-é (a rákban meghalt ausztrál lány üzenete), szorosan a nyomában nagyot ment még egy kifakadó óvónő levele is. Amúgy is elég politikus volt a hónap, Enyedi Ildikó Oscar-jelölése és Babos Tímea sikerei mellé zárkózott a Soros György választási indulását vizionáló magyarokról szóló hír, a HírTV feedjében jóval több fotellájkot kaptak a tüntető diákok, mint ahányan tüntettek, és eléggé nagyot ment egy publicisztikának szánt, de Soros György leveleként megírt és dermesztő írásképe ellenére bizonyára sokak által benézett méltatlankodás is. Kormánybarát tartalom nem fért az első húszba.

Social media manager olvasóink kedvéért a speciális tartalomfajták élbolyának tanulságait is levontam: a TV2 ügyesen csinál gifeket a műsoraiban történő bohókás dolgokból, a WMN pedig újabban verseket posztol, aminek a követőik örülnek.

Viszlát, receptek!

Az oldalak élbolyában vannak érdekes jelenségek: a magyar labdarúgó válogatott szerencsés passzivitásával a Trollfoci is kizúgott a dobogóról, a harmadikról a hatodik helyre csúsztak le, és a Receptnekednél is elmúlt az ünnepi főzőgetős időszak jótékony hatása, ők a másodikról potyogtak a hetedik helyre. A Lájkbajnokság történetében szokásosnak mondható ötös élboly rendeződött vissza, a 24-et most az NSO, az Index, a 444 és a HVG követi.

A 24.hu mint a legnagyobb, kommentelést engedélyező, de sehova se egyértelműen besorolható népszájt lenyűgöző kommentszekciót, egyfajta szoft polgárháborút üzemeltet önkéntelenül a cikkek alatt, amelyben egymást nem ismerő, fokozhatatlanul dühös emberek küldik el egymást az országból arccal-névvel. Újabb elsőségük alkalmából megnéztem, hogy ez a posztjaikra érkezett interakciókon is tükröződik-e, röviden: nem, a lájkok vagy pozitív érzelmű gombnyomogatások vannak túlnyomó többségben. (Lehet, hogy ha a Facebook bevezetné a vasvilla opciót, ez megváltozna.)

Az NSO, az Index és a HVG is húsz százalék fölött erősödtek decemberhez képest, a 11. helyre ugró Nosalty és a 14. HírTV pedig több mint egyharmaddal erősített. Komolyat erősödött még a Mérce, nagyobbat gyengült a TV2 és a Life.hu, a 30-on túli sűrű mezőnyben pedig az Agroinform evett rettenetesen sok, 152 százalékot hozó szteroidot a Nagy Januári Traktorosvideó Hullámmal.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!