hirdetés
hirdetés

A Mobinet és a Digi is megtámadta az NHH-t

2009-04-03
A DreamCom mellett újabb két pályázó is jogi útra lép a lefújt mobiltender miatt – írja a Világgazdaság. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) döntése ellen a Mobinet és a Digi is fellebbez.

A DreamCom mellett a Digi és a Mobinet is fellebbezett az NHH által októberben a negyedik hazai szolgáltatóra kiírt mobiltender eredménytelen lezárása miatt. A két utóbbi pályázó fellebbezését már meg is kapta az NHH, a DreamComét még nem.

A lap azt írja, hogy az NHH tanácsának harminc napon belül kell döntenie a fellebbezésekről.

Múlt héten még csak a DreamCom tervezett jogi lépéseket az ügyben, a Mobinet vizsgálta a lehetőségét, a Digi pedig elfogadta a hatóság állásfoglalását. Egyedül az Invitel jelezte, hogy nem kívánja jogi útra terelni a hatóság döntését.

A DreamCom állásfogalása szerint a pályázati eljárás hivatalból nem szüntethető meg, amit vitat az NHH.

Neuman Péter, a DreamCom ügyvezetője a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott, hogy a gazdasági válságra való hivatkozás egy olyan pályáztatási eljárásban különösen elfogadhatatlan, amelyben a résztvevők már eddig is százmilliókat költöttek el. Kiemelte azt is, hogy az NHH indoklásában szereplő összes körülmény már a kiíráskor is ismert volt.

Mint ismert, a hatóság március közepén lefújta a tendert, mert szerintük megkérdőjelezhetők voltak az üzleti tervek, valamint a két nyertes esélyes projektcég, a DreamCom és a Mobinet kusza tulajdonosi szerkezete is aggasztotta a kiírót.
 

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
hirdetés