hirdetés
hirdetés
hirdetés

A világ lapkiadói nyílt levélben tiltakoznak Orbán Viktornál

Az Európai Lapkiadók Szövetsége és az Újságok és Lapkiadók Világszövetsége az Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelében a médiatörvény-tervezet sürgős átgondolását kéri.

hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnöknek írt nyílt levélben tiltakozik a médiatörvény-tervezetben foglaltak ellen az Európai Lapkiadók Szövetsége (ENPA) és az Újságok és Lapkiadók Világszövetsége (WAN-IFRA).

A két kiadói szervezet azt írja, hogy nagyon aggódnak, mert a tervezetet több ponton is súlyosan sajtószabadság- és demokrácia-ellenesnek tartják.

"Szeretnénk kifejezni aggodalmunkat aziránt, hogy a jelenlegi médiatörvény-tervezet arra kényszeríti az újságírókat és kiadókat, hogy fedjék fel forrásaikat, illetve, hogy a tartalmakat egy arra alkalmatlan állami szerv, a Médiatanács fogja elbírálni" - áll a közleményben.

A két szervezet azokat a pontokat emeli ki, amelyeket korábban a magyar médiaszakma is sokat kritizált. Vagyis a Médiatanács azon jogköreit, amelyek szerint újságírókat és kiadókat olyan pénzbeli bírságokkal, illetve felfüggesztéssel sújthatják, amelyek ellehetetlenítenék a médiaipart. "Félünk, hogy a törvényt rosszul használják majd" - írják.

Emellett hangsúlyozzák, hogy a törvénytervezet komoly fenyegetést jelent a sajtószabaságra és jelentős negatív hatást gyakorolhat az oknyomozó újságírásra.

Éppen ezért a két szervezet arra kéri Orbán Viktort, hogy "sürgősen gondolja át" az aktuális törvénycsomagot.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés