hirdetés
hirdetés

AH - felhasználók tesztelik a mobiltévét

2008-01-09
A Vodafone is beszállt a tavaly tavasszal elindult mobiltelevíziós kísérletbe, amelyet az Antenna Hungária (AH) és a T-Mobile indított el. A jelenlegi teszt Nokia-Siemens platformon zajlik, a január végéig tartó időszakban pedig a felhasználók is részt vesznek.
A technikai teszt után már a felhasználók is kipróbálhatják a DVB-H alapú mobiltévé adását – hangzott el a cégek közös sajtótájékoztatóján. A 200-300 kiválasztott ember a jelenlegi teszt során 11 televíziós csatorna műsorát nézheti meg a készüléken, amelyre a Nokia N92-es és a Nokia N77-es áll rendelkezésre.

A T-Mobile és az AH egyébként már tavaly tavasszal elindította a kísérletet, amelyhez később csatlakozott a Vodafone és a mobiltévés szolgáltatás infrastruktúráját nyújtó Nokia-Siemens Networks.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ideális lenne a mobiltévé elindításához az idei év, hiszen két fontos sportesemény - az Olimpia és a Futball Európa Bajnokság – vonzaná a felhasználókat. Így volt ez két évvel ezelőtt Olaszországban is, ahol a foci világbajnokság kezdetéhez igazították az új szolgáltatás beindítását. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) mikor írja ki a szolgáltatást lehetővé tevő pályázatot.

A T-Mobile és a Vodafone 3G hálózatán már lehet mobilon keresztül tévés tartalmat nézni, a felhasználó ekkor az adatforgalom alapján fizet. A Vodafone pedig arról tájékoztatott, hogy még az idén nyolc európai országban elindul a mobiltévés szolgáltatás.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés