hirdetés
hirdetés
hirdetés

Általános vitát tartanak a parlamentben a média szabályozásáról

Rogán Antal szerint az új médiatörvény a felelősségre helyezné a hangsúlyt. Mindenképpen szükség van új médiatörvényre, mert a régi nem működik.

hirdetés

A nyári ülésszak utolsó előtti napján a parlamentben a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslat általános vitájában a fideszes Rogán Antal kifejtette, három területet céloztak meg az előterjesztéssel: általános kötelezettségeket írnak elő, általános és egységes szabályokat hoznak a médiumokban megjelenő hamis hírekkel szembeni helyreigazításról, illetve szabályoznák az újságírók védelmét is.

A javaslat szerint a szabályozást kiterjesztik a lekérdezhető és audiovizuális tartalmakra, valamint az internetes orgánumokra. Rogán hangsúlyozta, hogy ez a felelősségre helyezi a hangsúlyt, a szabadságot pedig nem korlátozza. Az általános tájékoztatási kötelezettséggel kapcsolatban a képviselő azt mondta, ez az alapelv eddig is létezett, most arra törekednek, hogy általános megfogalmazást alkossanak. A válaszadás jogával kapcsolatban korábbi javaslatukat, mely a véleménnyel szemben is lehetőséget biztosítana a válaszadásra módosították, az új javaslat szerint a válaszadás jogát csak a ténybeli, bizonyítható hazugságokkal szemben lehet alkalmazni és helyreigazítást kérni.

Rogán Antal elmondta azt is, az újságírók védelméről szóló passzusok lehetővé teszik, hogy az oknyomozó újságíró védelmet kapjon és ne kelljen felfedni információforrását, valamint kitért a szerkesztői szabadság védelmére is, mely védelmet nyújtana a szerkesztőségeknek a tulajdonosokkal szemben. A képviselő hangsúlyozta , hogy mindenképpen szükség van új médiatörvényre, mert a jelenlegiről az elmúlt tíz évben bebizonyosodott, hogy a gyakorlatban nem működik.

(forrás: MTI)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés