hirdetés
hirdetés

Arriba, Zing, Padthai és Hummus a novemberi Kreatívban

Plusz exkluzív statisztikák arról, milyen tévés tartalmakat streamelünk; a német reklám hőskora és rengeteg magyar alkotó és külföldi koponya!

hirdetés

A street/fast/casual food megújulása a nagy gasztroforrongásban nem újdonság, de nekünk itt, a Kreatívnál kiemelkedik négy budapesti székhelyű lánc, akik szerintünk többet tettek, mint szép nyersfa bútorokat a római/nápolyi/connecticuti stílusú pizzaszeletezőjükbe.

A Zing Burger, az Arriba Taqueria, a Padthai Wokbar és a Hummus Bar megálmodói nem csak rárepültek egy hullámra és nevet építettek, de először magát a terméket is el kellett magyarázniuk, amiből élni szeretnének (burrito, hummusz, pad thai), illetve a Zing esetében azt kellett átvinniük, hogy menni fog a burger normális hússal, de éttermi felhajtás nélkül is. A novemberi Kreatívban a négy márka alapítóival, formálóival és dizájnereivel beszélgetünk sokat.

Egyébként is beszélgetős lapszám lett, még sok jó interjút tudok ajánlani belőle. Reinhard Springer, a Springer&Jacoby alapítója a magyar ügynökség szülinapja alkalmából járt Budapesten, nekünk a német reklám hőskoráról – más szavakkal az életéről – mesélt. A második alanti képen látható bolgár Krasszimir Gergov titkosszolgából lett azóta Rupert Murdoch-kal is üzletelő régiós médiavállalkozó. Ő az 1080p reklámügynökség új tulajdonosa, egy másik budapesti luxusszálloda halljában vele is megismerkedtünk. Christopher Ordentallal, a londoni FleishmanHillard Fishburn digitális kreatív vezetőjével azon tanakodunk, hogyan nem fogunk beleőrülni a digitális mindenbe és az állandóan pittyegő értesítésekbe, és Sebastien Herknerrel, a Design Hét idei sztárvendégével is elmélkedtünk egy sort. (Elég kúl és elég harciasan árazott designszékei vannak egyébként, és egy német kisvárosban lakik – a lapban elmondja, hogy miért nem valamelyik kreatívközpontban.)

És megnéztünk közelről három nagyon fontos témát is. Az egyik, hogy a magyar online kiadóvállalatok felveszik-e a kesztyűt a bevételeiket fokozatosan elmaró Facebookal és a Google-lel, és létrehoznak-e olyan adatalapú, precíz hirdetési termékeket, amivel hasonlóan hatékonyan lehet belőni, hogy kiket akar elérni a reklámozó, mint a Nagy Testvéreknél. (Nem lövöm le a poént.)

Megszereztük a nagy magyar online tévés oldalak első féléves streaming statisztikáit is, amiből kiderül, miket néznek a magyarok az RTL Moston, a TV2 videótárában, a Viasat Playen és az HBO Gón. (A közös adóforintjaink milliárdjaiból működő MTVA Médiaklikkjének nem állt szóba velünk, itt is leírom, hogy pukkadjanak meg.) És körképeztünk egyet arról, mostanság mi alapján választanak ügynökséget a figyelmes marketingesek, hogyan áll a díjak jelentette vonzerő meg a prezik közben megtapasztalt kémia örök párbaja.

Írunk még a munkaerőpiacon megjelenő robotokról, Nádori Péter a Google és a Facebook cenzúrájának kifutásáról, Eperjesi Rita és Trencsényi Dániel arról, mit tett a lelkükkel, hogy megnyerték a koreai AdStars reklámversenyt és Ördög-Kovács Dániellel a budapesti fiatal szövegírók lelkiállapotáról. Bemutatjuk, mit csinált Stalter Anna colorist és hogy hogyan lesz valaki fényelő, és megnéztük az Arriba-arculatot tervező Miklósvári Andrea egyéb munkáit is. A Kreatívot tartó nagy újságosok és online megrendelés lent!


Hogyan juthatsz Kreatívhoz? Hát az újságosoknál!

A magazin gyönyörű, vaskos, 1290 forint, és ezekben a Relay és Inmedio üzletekben biztosan megtalálod:

Budapest: Allée, MOM, Mammut, Hegyvidék Központ, Aréna, Savoya Park, Campona, budaörsi Tesco, óbudai és soroksári Auchan, Váci utca, Városház utca, repülőtér T2

Batthyány tér HÉV, Deák tér, Kálvin tér, Ferenciek tere, Árpád híd, Örs vezér tere, Déli pályaudvar, Klinikák, Népliget, Nyugati pályaudvar, Lehel tér, Blaha Lujza tér, Ferenc körút megállók

Debrecen (Malompark, Tesco, Árkád, vasút), Győr (Árkád és Győr Plaza), Kecskemét (Március 15. utca), Komárom (Igmándi utca), Miskolc (Tesco, Auchan), Nagykanizsa (pláza), Nyíregyháza (Korzó), Orosháza (vásárcsarnok), Pécs (Árkád), Sopron (Széchenyi tér, Tesco), Szeged (Árkád), Székesfehérvár (Alba Plaza, Auchan), Szolnok (Volán üzletház), Szombathely (vásárcsarnok, vasútállomás), Tatabánya (Vértes Center), Veszprém (Kossuth utca, buszpályaudvar), Zalaegerszeg (Tesco, buszpályaudvar)

Ha inkább online rendelnéd meg a példányodat vagy szétnéznél az előfizetési csomagok között, akkor erre tovább!

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!