hirdetés
hirdetés

Az Airbnb miniversumos reklámot csinált

2014-12-02

Véletlenül pont most hétvégén voltam a Miniversumban, és előre felkészültem arra, hogy amennyiben nem férek oda a sok kölök között a terepasztalokhoz, úgy mind a majdnem két méteremmel és (majdnem) száz kilómmal fogok erélyesen helyet csinálni magamnak.

Nyilván ilyenkor szokott jönni a komédiákban az, hogy a sok elviselhetetlen gyerek nekimegy az egyébként teljesen jogosan hetvenkedő embernek, csúzlival lövik, összekötik a cipőfűzőjét, összerúgják a bokáját és odaragasztózzák a tenyerét valamihez. Az ember meg megbánja a bűneit, és a kijáratnál a legirritálóbb gyereknek kénytelen lesz venni egy mozdonyt harmincezer forintért, amin rajta van a Coca-Cola-mikulás.

Az egész család röhög karácsony másnapján az ilyen jeleneketen, és ezt most itt le is védem, hogy beadhassam a scriptet Andy Vajnának: Karácsony a Miniversumban. Szerencsére most vasárnap ilyen nem volt, békésen elfért minden gyerek meg én, és hát csodálatos dolog volt annyi kedves és vicces jelenettel, például kivágódó ajtajú kerti budival, kapirgáló csirkékkel, DINOSZAURUSSZAL Sopronban, a punk tüntetőket lekapó fotóriporterrel (mondjuk ez nem olyan vicces), kőszáli kecskékkel, hogy mindenképpen el fogok még egyszer menni, ráadásul nyílik nemsokára az Élet a kommunizmusban kiállítás is. 

És erre itt van az Airbnb új reklámja, ami olyan kicsit, de csak kicsit, mintha a Miniversumban forgatták volna és mi lennénk a pici mozdony még kisebb vezetői. 

A reklámban állítólag nincs CGI, minden handmade (és 3D-nyomtatott) benne, a 70 másodperces, vágatlan videót pedig 85. alkalomra sikerült felvenniük tökéletesen a szingapúri TBWA reklámügynökség munkatársainak. Hat miniembert pedig hat igazi Airbnb-vendégről mintázták meg.

Így készült:

Nyilván nem ez az első olyan reklám, ami miniatürizált világban játszódik, de nekünk most másik nem jut eszükbe. Illetve a Nokia N8-as Dot című reklámja, de az csak egyszereplős.

Innen

Bátorfy Attila

(forrás: Adweek.com/Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés