hirdetés
hirdetés

Az Apple jövőre megveszi a Facebookot

2010-12-20

Esik az olajár, az Apple megveszi a Facebook-ot a sikertelen együttműködési tárgyalások után – fiktív, de nem lehetetlen jóslatok egy banktól 2011-re.

Nyilvánosságra hozta a Saxo Bank „Elképesztő Előrejelzések" névre keresztelt, 2011-re vonatkozó meglepő jóslatait.

A bank közleménye szerint a libanoni spekuláns és esszéista, Nassim Nicholas Taleb tevékenysége által inspirált lista olyan „fekete hattyúnak" nevezett eseményeket sorol fel, amelyek túlmutatnak a normális várakozásokon, ugyanakkor esetleges beteljesülésük jelentősen befolyásolhatja a piacok mozgását az elkövetkező egy évben.

Az előrejelzés főként makrogazdasági változásokat igyekszik megjósolni, mint az olajár 33 százalékos esése vagy a dollárt és más valutákat érintő nem várt események, azonban tartalmaz egy – megvalósulása esetén – komoly médiapiaci vonatkozású eseményt is, nevezetesen a Facebook Apple által történő felvásárlását.

Azt, hogy az Apple felvásárolja a Facebookot, azért tartják elképzelhetőnek, mert úgy vélik, sikertelenül zárulhatnak a két vállalat közötti együttműködésről szóló tárgyalások. Szerintük ezt követően Steve Jobs Apple-vezér bejelenti majd: „a Facebook olyan feltételeket szabott, amelyeket nem állt módunkban teljesíteni". Ezek után pedig cége felvásárolja a közösségi portált.

Azért azt mindenképp érdemes megfontolni, hogy a tavalyi tíz jóslatból három beteljesült 2010-ben.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés