hirdetés
hirdetés

Az NHH 40 millióra büntette az Antenna Hungáriát

2009-10-22
40 millió forintra bírságolta az NHH az Antenna Hungáriát (AH), mert határidőre több pontot sem teljesített a szerződésből. Az AH vitatja és beperli a hatóságot.

Nem tett eleget határidőre az Antenna Hungária a Nemzeti Hírközlési Hatósággal (NHH) kötött öt szerződésben vállalt kötelezettségeinek, ezért a hatóság tanácsa 40 millió forintos bírságot szabott ki az AH-ra.

Az NHH hét pontban foglalata össze a szerződés megszegését. Ezek szerint az AH többek között nem teljesítette egy új, fölfelszíni sugárzású általános tematikájú, szabad hozzáférésű csatorna elérhetőségére vonatkozó kötelezettségét,  nem alakította ki a digitális műsorszórás vételére alkalmas vevődekóder kedvezményes rendszerét és nem hozta forgalomba, valamint nem az internetes tájékoztató oldal előírásainak sem felelt meg.

További három pontban az NHH többek között megállapítja, hogy a rádiós kötelezettségei közül sem az Inforádió, sem a Lánchíd Rádió műsorainak terjesztésére vonatkozó vállalást nem teljesítette.

A hatóság tanácsa leszögezi, hogy a határozat ellen fellebbezésnek helye nincs, az AH keresettel élhet a Fővárosi Bíróságon, valamint felhívja a figyelmet, hogy a bírság ismételten kiszabható, az AH vezető tisztségviselőjét 50 ezertől 3 millió forintig terjedő bírsággal sújthatja. Az indoklásban szerepel, hogy a hatóság többször figyelmeztette korábban az Antennát, hogy tegyen eleget a szerződésben vállalt kötelezettségeinek.

Az AH annak rendje és módja szerint meg is támadja a határozatot és a szankciókat – áll az általuk kiadott szintén mai sajtóközleményben. A döntést bíróság elé viszi és kéri az NHH-tól és a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) hatósági vizsgálat megindítását a televíziós műsorterjesztő platformok közötti versenyt torzító helyzet kapcsán

Az Antenna kifogásolja, hogy a határozat őket teszi felelőssé a külső felek által megtett, illetve elmaradt lépésekért, egyáltalán nem veszi figyelembe a hatósági szerződés aláírását követő, világgazdasági válság okozta pénzügyi, gazdasági és piaci környezetben bekövetkezett alapvető változásokat.

Ezen túlmenően szerintük a határozat nem veszi kellőképpen figyelembe az Antenna Hungária által a kötelezettségek kapcsán elért eredményeket és túlteljesítéseket.

Az NHH határozata innen tölthető le.

Az Antenna Hungária fellebbezése innen tölthető le.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés