hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az NHH leállíttatja az engedély nélküli rádiókat

Leállíttatta egy debreceni rádió, a Jonathán adását a Nemzeti Hírközlési Hatóság. Az ORTT felé százmilliós tartozást felhalmozó csatorna engedély nélkül működött, két társára hasonló sors vár.
hirdetés

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) csütörtökön leállította a debreceni Gold FM rádió adását. A csatornát egy miskolci és egy nyíregyházi rádióhoz hasonlóan a Jonathán Rádió nevű cég üzemeltette.

Mindhárom rádió jogellenesen működik, miután az azokat üzemeltető társaság 2007 óta nem fizetett műsorszolgáltatási díjat az ORTT-nek. 2008 nyarán ezért felmondták a műsorszolgáltatási szerződéseket, majd jogerős döntéssel az adásengedélyeket is visszavonták. Az üzemeltető cég jelenleg felszámolás alatt áll.

Az NHH az elmúlt héten helyszíni ellenőrzést tartott a rádióknál, ezalatt mindhárom adó leálíttotta a sugárzást, de az ellenőrzés végeztével újra sugározni kezdtek. A hatóság emberei Debrecenben lefoglalálták az adóberendezéseket, és lepecsételték az antennacsatlakozót.

A hírközlési hatóság a közeljövőben a cég másik két rádióját is hasonló módon állítja le – áll az NHH közleményében. A testület emellett bírságot is kiszabhat, amelynek mértéke akár az éves frekvenciahasználati díj tízszerese is lehet.

(forrás: Napi Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés