hirdetés
hirdetés

Az ORTT elnöke szerint szorosak a határidők

2009-07-01
Szorosak a két országos kereskedelmi rádió frekvenciáira kiírandó pályázat határidői – véli a médiahatóság elnöke, aki szerint pár hét játéktere maradt a testületnek.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) július 13-án tart közmeghallgatást a rádiós pályázat június elején publikált szövegtervezetéről. A testületi tagok közlése szerint első nekifutásra két nappal később határozhatnak a véglegesítésről, és ha ez sikerül, nem sokkal később már közzé is tehetik a jelentkezési felhívást. Ha azonban elsőre nem sikerül véglegesíteni a feltételeket, egy héttel később foglalkozhatnak ismét a témával, ez azonban az ORTT nyári szünete előtti utolsó ülés lesz. Így egy második fordulóbeli sikertelenség esetén vagy rendkívüli tanácskozást hívnak össze, vagy augusztus végén döntenek.

A menetrendben időtartalék nincs - közölte az MTI kérdésére Majtényi László, az ORTT elnöke, aki szerint „lehetnek egyhetes csúszások, de annál több nem”, különben kifutnak a határidőből.

Az elnök arról beszélt: mindenképpen el kell kerülni, hogy legyen olyan időszak - amiatt, hogy a jogosultság lejártáig nem sikerül szerződést kötni a pályázat nyertesével -, amikor nem szól semmi a Sláger és a Danubius rádió által most használt hullámsávokon, ha esetleg a jogosultság lejártáig nem sikerülne szerződést kötni a pályázat nyertesével. „Üzletileg igen-igen hátrányos lenne a pályázók számára, ha elhallgatnának ezek a frekvenciák” – mondta Majtényi László.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés