hirdetés
hirdetés

Az ügyetlen címlapi photoshopolásból csinál viccet a GQ új száma

2018-05-18

A GQ új címlapján komikák vannak, szándékosan bénán photoshopolva. A magazin bocsánatkérő közleményt is írt.

A Vanity Fair év eleji számából, illetve úgy általában a Photoshop-malőrökből csinál viccet a GQ magazin legújabb amerikai címlapja. A komédia-fókuszú lapszám borítóján három komika, Sarah Silverman, Issa Rae és Kate McKinnon láthatók, illetve itt-ott egészen bizarr helyeken bukkannak fel valószerűtlen végtagok.

A Vanity Fair elcseszett címlapján elég sokan nevettek januárban, amikor megjelent, hiszen Reese Witherspoonnak három lába, Oprah Winfrey-nek pedig három keze volt rajta. Én egyébként simán csak úgy értelmeztem, hogy nem ők vannak a címlapon, hanem alakváltó lények, a tekintetük és a viselkedésük is erre utalt. Valójában azonban a Photoshopot használta figyelmetlenül a címlapszerkesztő. És erre a poénra épül a GQ címlapja is.

A GQ amúgy egy mérsékelten humoros bocsánatkérő közleményt is csatolt a címlaphoz, amelyben megköveti a három komikát, belső vizsgálatot ígér, illetve annak eredményének fű alatti nyilvánossá tételét 17 hónapon belül. "Tudjuk, hogy GQ-nak keményen kell dolgoznia, hogy visszaszerezze olvasói bizalmát. Ám addig figyelmen kívül fogja hagyni, ha ezt bárki szóba hozza" - írják.

Itt a címlap, alatta pedig a Vanity Fair eredetije.

Puskár Krisztián

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés