hirdetés
hirdetés

Brüsszeli Oscar-esélyesek a vállalkozó hörcsögök

2009-05-04
Két magyar film is bekerült az Európai Bizottság által meghirdetett, vállalkozásokról szóló kisfilmek döntőjébe. A legjobbaknak csütörtökön Brüsszelben adják át a díjat.

Vállalkozásokról szóló kisfilmeknek hirdetett pályázatot az Európai Bizottság a május 6-14. között zajló Első Európai Kis- és Középvállalkozások Hete keretében. A több mint 250 beérkezett kisfilm közül a zsűri két magyar filmet is a legjobb tizenöt közé szavazott, így a magyar alkotók a 2009. május 6-i brüsszeli átadóra is hivatalosak. Három kategóriában osztanak díjakat, az aranyérmeseket háromezer, az ezüstérmeseket kettőezer, míg a bronzérmeseket ezer euróval is díjazza az Európai Bizottság.

A döntőbe jutott egyik magyar film ötletgazdája és kivitelezője a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége képviseletében pályázó Ducsai Szabolcs, aki saját hörcsögein keresztül mutatja be a bátor vállalkozó hörcsög, illetve a monoton munkát végző alkalmazott hörcsög életvitelének különbségét. A Jam Film által készített másik kisfilm is a humorra épít.

 



Az európai rendezvényhét magyar megjelenéseit a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és az ITD Hungary koordinálja. A résztvevő kis- és középvállalkozások országosan mintegy ötven konferencián, szakmai találkozón, konzultáción és tréningen vehetnek majd részt.
 

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés