hirdetés
hirdetés

Budapest Airport, Goethe Intézet - mese-mese-mátka

2006-07-19
Meglepő pr-akciót indított a Budapest Airport és a Goethe Intézet: július 19-én a Ferihegyi Reptér 2-es termináljában nyolc ország mesemondói mondanak meséket az anyanyelvükön.

Mesehallgatással üthetik el az időt azok az utazók, akik július 19-én a Ferihegyi Reptér 2-es termináljából indulnak útra. A Budapest Airport és a Goethe Intézet közösen szervezett akciójában nyolc európai nemzet mesemondói mondanak mesét anyanyelvükön a helyszínen. Budapest után Helsinkiben, Frankfurtban, Dublinban és Koppenhágában folytatódik a mesemondás.

A CICEB, a kulturális intézetek belgiumi konzorciuma által, az Európai Bizottság és az Európai Unió Sokrates programjának támogatásával létrehozott projekt kiinduló pontját azok a mesék képezik, melyek nem csupán egyetlen nemzet hagyományában élnek.

„Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet Európa nyelvi sokszínűségére, a nyelvek sokféleségére és a nyelvtudás fontosságára. Arra, hogy mennyit tágul a világunk egy-egy újabb idegen nyelv elsajátításával” - mondta Gabriele Gauler, a budapesti Goethe Intézet igazgatója.

Az akció szeptemberben folytatódik: az Európai Nyelvek Napján, szeptember 26-án a Goethe Intézet ugyancsak soknyelvű mesenapot szervez Budapesten.

Az akció pr- és sajtókapcsolati ügyeit az Avantgarde Group intézi, amely március óta eseti megbízások útján dolgozik a Goethe Intézetnek.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés