hirdetés
hirdetés

Budapesti lap – baloldali politizálás

1999-04-30
A „Budapesti lap” idén januárban jelent meg először. A havi lapot a „Párbeszéd Budapestért Alapítvány” adja ki, amelyet baloldali önkormányzati képviselők alapítottak öt évvel ezelőtt.
A hatezer példányban megjelenő újságot a Hungaropressz hálózatán keresztül terjesztik, emellett ingyen juttatják el a fővárosi közkönyvtárakba és művelődési intézményekbe. A lap ára száz forint. „Az újság civil kiadványként indult, de mivel a politikai helyzet ennyire kiéleződött, a civil történések helyett a politika nagyobb szerepet kapott. Közéleti nyugalom esetén mi is jobban tudunk majd a civil témákra koncentrálni” – adott számot a lap baloldali, ellenzéki elkötelezettségéről Huppánné Deák Katalin főszerkesztő.

A Budapesti lap felelős kiadója Lendvai Ildikó, az MSZP budapesti elnöke, a „Párbeszéd Budapestért Alapítvány” kuratóriumának elnöke pedig Ajkai Zoltán, a fővárosi MSZP frakció vezetője.

A főszerkesztő számít a hirdetőkre is, bár hozzátette, hogy a reklámozók általában nem ilyen típusú lapokat keresnek. Beszámolt arról is, hogy szívügyüknek érzik a hollandiai „Szomszédok egymás között” mozgalom hazai elterjesztését, amely odakint sikeres volt, és segített az emberek biztonságérzetének, nyugalmának növelésében. Erről a mozgalomról rendszeresen hírt adnak az újság hasábjain, ezért hirdetőként számítanak különböző biztonságtechnikai cégekre és a társasházak üzemeltetőire.

Vígh Gábor

hirdetés
hirdetés