hirdetés
hirdetés

Centenárium a Millenárisban

Nemzeti Sport 100 éves születésnap
2003-04-01
Címlapfotó, sporttörténelem és finom ízek várták a 100 éves Nemzeti Sport tiszteletére adott vacsorán a vendégeket a Millenáris Parkban.

Az Aranycsapat tagjai, aktív és már visszavonult sportolók fogadták el a sportnapilap kiadója, a svájci tulajdonú Ringier meghívását. A különböző sportszövetségek képviselői az általuk képviselt szervezet életkorával próbálták bizonyítani, tegezhetik a „mindössze” 100 éves Nemzeti Sportot. A jubileumi születésnapra a Magyar Posta a helyszínen külön bélyeget is útjára bocsátott, melyet a jelen lévő címzettek át is vehettek. Az este során kiderült, egy korosztálynak már örökre Népsport marad az 1945 és 1989 között ezen a néven megjelent újság, pedig a lap címoldalán 1990 óta újból a Nemzeti Sport felirat jelenik meg. Meskó Zsolt filmrendező élőképekkel mutatta be a magyar sport elmúlt száz évét: legnagyobb sikere az angol 6:3-nak és Egerszegi Krisztinának volt. Az érkező és távozó vendégek akár a Nemzeti Sport címpapjára is kerülhettek a helyben készült fotókkal.

Héder Barna és Palik László, a Hungaroring Rt. éléről

Mihók Attila, a Nemzeti Sport lapigazgatója, Fábry Sándor, az est házigazdája és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke 

Márk Szonja

hirdetés
hirdetés