hirdetés
hirdetés
hirdetés

Cigarettagyártók - porondon

A Menedzser Fórum arról ír, hogy az Egyesült Államok bírósága több vezető dohányipari céget is bűnösnek talált, mondván: a társaságok megtévesztették a fogyasztókat a dohányzás veszélyeit illetően.
hirdetés

Az ügy a Philip Morris, a RJ Reynolds, a Brown & Williamson, a British American Tobacco (BAT) és a Lorillard Tobaccót érinti. Az eljárás a társaságok pr-kommunikációja miatt indult. A bíróság kimondta, hogy a dohányzás betegségeket és halált okoz, és felszólította a vállalatokat, hogy szüntessék be a megtévesztő kommunikációt: nem állíthatják azt, hogy más cégek márkái károsabbak sajátjuknál.

Pénzbüntetést nem szabtak ki, illetve a bíróság arra sem kötelezte a cégeket, hogy a dohányzásellenes programokba befektessenek. Ennek a dohányellenes-szervezetek azért örültek, mert így a cégeknek nincs lehetőségük magukat az állampolgárokért felelős szervezetként feltüntetni. Mint ismeretes: a mostani ítélet közel egy évtizeddel azután született, hogy a dohányipari cégek megegyeztek abban, hogy 262 milliárd dollárt fizetnek az Egyesült Államoknak a dohányzással kapcsolatos betegségek visszaszorítására.

(forrás: Menedzsment Fórum)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés