hirdetés
hirdetés

Danubius - csatlakozott a Live Earth-höz

2007-06-28
A Danubius Rádió tervei szerint egy órára sötétbe borul az ország július 7-én, a Föld Napján, és a rádió csak elektromos hangszerek nélküli zenét ad ezen a napon. A Danubius ugyanis csatlakozott a Live Earth elnevezésű kezdeményezéshez, amely a világ természeti értékinek védelmére hívja fel az emberek figyelmét.
A Live Earth rendezvénysorozat július 7-én, azaz 07. 07. 07. napján a Föld valamennyi kontinensén, 0-tól 24 óráig megasztárokkal, legalább kétmilliárd ember figyelmét szeretné lekötni, és rávilágítani a globális klímaváltozás fenyegető jeleire. A világ kilenc nagyvárosában egy időben lépnek színpadra olyan sztárok, mint Madonna, a U2 frontembere, Bono, a Red Hot Chili Peppers, de ott lesz Al Gore, az USA egykori elnökjelöltje is.

Több világváros mellett Magyarország is kapcsolódik a rendezvényhez a Danubius Rádió révén.

A Föld Napjára a rádió felhívásra készül, amelyben arra kérik a hallgatókat, hogy ezen a napon, este 9 és 10 óra között kapcsolják le otthonaikban, munkahelyükön a fölösleges áramfogyasztókat, és ezt az órát töltsék gyertyák mellett. Mindeközben a rádióban is lekapcsolják az erősítőket, kihúzzák a transzformátorokat, és csakis unplugged, azaz elektromos hangszerek nélkül rögzített felvételeket sugároznak a Danubius változatos zenéi közül.

A Danubius elindította a Nagyaramszünet.net internetes oldal, ahol a világméretű akcióról, illetve a rádió aznapi programjáról olvasható információ. Ezenkívül az oldal közli a látogatók véleményét a kezdeményezésről, és bárki csatlakozhat az akcióhoz.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés