hirdetés
hirdetés

DJ Dominique a Magyar Televíziónál kapott vezető pozíciót

2009-02-13
Várkonyi Attila, alias DJ Dominique felkérésre lett a Magyar Televízió (MTV) Szórakoztató Főszerkesztőségének vezetője. A szakember Román Pétert váltotta.

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke Várkonyi Attilát nevezte ki a Szórakoztató Főszerkesztőség élére.

Várkonyi, miután debreceni egyetemi tanulmányait befejezte, az Egyesült Államokban tanult elméleti és magfizikát, de ugyanott hallgatott filmesztétikát, dramaturgiát, és folytatott média és marketingtanulmányokat is.

Várkonyi Attila
Várkonyi Attila
A Kodolányi János Főiskola docensét legtöbben valószínűleg DJ Dominique alteregójáról ismerik, de a szakember volt a Juventus Rádió programigazgatója, a Petőfi Rádió főszerkesztője, és olimpiai sportkommentátor is. Számos állami és kormánykitüntetés tulajdonosa.

Várkonyi azonban nem csupán rádiós, hanem komoly televíziós tapasztalatokkal is rendelkezik. Szerkesztő-műsorvezetője volt az MTV Három kívánság és Jövő-menők műsorainak, volt munkatársa a Z+ (ma Viva+) és a Tv2 csatornáknak, valamint marketingigazgató a Sport 1-2 adóknál.

A távozó főszerkesztő, Román Péter 2005 szeptembere óta volt a főszerkesztőség élén. Olyan műsorok fűződnek a nevéhez, illetve olyanon indultak el vezetése alatt, mint a Csináljuk a fesztivált, a Társulat, Az örökös, a Tiszta kabaré, a Presszó és a Tűzvonalban. Román Péter 39 éve dolgozik a Magyar Televíziónál.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés