hirdetés
hirdetés

Eladják a Figyelőt

2010-10-21

A Hírszerző azt írja, hogy a Sanoma el akarja adni a veszteséges Figyelőt. A poenciális vevőjelöltek közt ott lehet az Infocenter és a Geomédia is.

A Hírszerző úgy tudja, hogy 2011 tavaszán meghívásos pályázaton értékesítené gazdasági hetilapját a Sanoma Budapest.

A nemrég a konkurens HVG-hez került Hírszerző szerint a hetilap szerkesztőségében csütörtökön jelentette be a tulajdonos képviselője, hogy a korábban felröppent híreknek megfelelően megválik a portál szerint veszteséges hetilapjától.

A Figyelőt 2011 tavaszán meghívásos pályázaton kísérli meg értékesíteni a Sanoma. Az FN.hu ugyanakkor továbbra is a Sanoma tulajdonában maradna.

A Magyar Terjesztés Ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai szerint http://www.kreativ.hu/cikk/a_bulvar_az_ur 2010 második negyedévében a lapból 11 164-et vásároltak, ami 2009 azonos időszakához képest több mint három százalékos, az első negyedévhez képest pedig majdnem öt százalékos csökkenés.

A Magyar Terjesztés Ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai szerint 2010 második negyedévében a lapból 11 164-et vásároltak, ami 2009 azonos időszakához képest több mint három százalékos, az első negyedévhez képest pedig majdnem öt százalékos csökkenés.

Csomagban adnák el

A Sanoma által délután kiadott közleményből már több minden derül ki, a kiadó nemcsak a lapot, hanem a hozzá tartozó konferenciák és az Üzlet és Siker, a TOP 200, valamint a Figyelő Trend sorozat kiadványok jogait értékesítené.

A döntés oka a Sanoma magyarázata szerint, hogy a kiadó a jövőben nyereségesebb tevékenységekre és akvizíciókra kívánja fordítani kapacitásait, hogy hosszú távra biztosítsa a fenntartható működését.

Közlésük szerint a Figyelő csoport változatlan feltételek mellett folytathatja működését, az eladási folyamat nem érinti a különböző kereskedelmi megállapodásokat és a szerkesztőség munkáját sem. Az értékesítést azonban már nem a jelenlegi lapigazgató végzi majd, ugyanis Bálint Viktor novemberben távozik a Sanomától, információink szerint nem értett egyet a kiadó stratégiájával. Utódját még keresik. 

Az Index információi szerint, amit a Kreatívnak iparági források is megerősítettek, az RTL Klubban is tulajdonrészt vásárló, korábban Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter érdekeltségi körébe tartozott Infocenter.hu érdeklődhet a Figyelő iránt. A potenciális vevőjelöltek között lehet ugyanakkor az inkább baloldali kötődésűnek elkönyvelt,  többek közt a Szabad Földet és a Vasárnapi Híreket kiadó Geomédia, illetve a Geomédiával közös saleshouse-t működtető Est Média is.

(forrás: Hírszerző, Kreatív Online, Index)
hirdetés
hirdetés