hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ernst & Young - az év vállalkozóját keresi

Lezárult az Ernst & Young negyedik alkalommal meghirdetett „Az év üzletembere” díjának pályázati szakasza: legfiatalabb jelölt 29, a legidősebb 80 éves. A bírálóbizottság a napokban kezdi meg az értékelést, és két fordulóban választja majd ki az év legsikeresebb és legkiemelkedőbb vállalkozói szellemiségű üzletemberét.
hirdetés
Kapcsolódó cikkek
„Az év üzletembere” díjra jelöltek között a legfiatalabb üzletember 29, a legidősebb pedig 80 éves, de egyéb megkötések sem korlátozzák a pályázókat: a díj elnyeréséhez továbbra sem szükségszerű előírás a vállalkozás anyagi nyereségességének mértéke, hiszen a pályázók között akad 17 milliós éves árbevételű cég vezetője is, miközben a felső határt az 57 milliárd forint jelenti. A díj odaítélésekor a bevétel nagyságánál fontosabb szempontot jelent a vállalkozás folyamatos növekedése és a fenntartható üzleti fejlődés.

A pályázatok a legkülönfélébb üzleti szektorokból érkeztek: a tankönyvkiadástól és élelmiszeripartól kezdve, a vendéglátás és szállodaiparon keresztül az ingatlan- és építőiparon át, egészen a mezőgazdaságig vagy légiközlekedésig, szinte minden iparág képviseltette magát.

A meghatározó magyar cégek tulajdonos-vezetői között van restaurátor, élelmiszerlánc-tulajdonos, informatikai megoldásokat szolgáltató vagy éppen szeszesitalgyártással és forgalmazással foglalkozó üzletember is. Az idei mezőny többségében olyan vállalkozások képviselőit sorakoztatja fel, akik külföldön is jelentős piaci jelenléttel bírnak, főként Európában, de akár az USA-ban vagy a Távol-Keleten is.
Az Ernst & Young, Magyarországon csakúgy, mint nemzetközileg, egy évente megújuló független bíráló bizottság döntésére bízza a nyertesek kiválasztását.

Az idei bizottság elnöke Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnöke. A testület tagjai: Demján Sándor, a TriGránit elnöke - aki tavalyi év fődíjasa volt-, továbbá Szini István, a General Electric (GE) igazgatóságának elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, és a Parragh Kereskedelmi és Holding elnök-vezérigazgatója, Dévald Katalin, az Andrékó Linklaters ügyvédi iroda ingatlanjogi csoportjának vezetője, Bartha János, a Pyxisz Partners ügyvezető igazgatója és Ránki Zsuzsa, a Nemzetközi Üzleti Főiskola vállalati kapcsolatok igazgatója.

A nemzetközi szabványoknak megfelelően a fődíjon kívül az idén is három különdíjat - „A jövő ígérete”, „A merész újító”, és „A példakép” -  osztanak ki.

A nyertesek névsoráról a testület január folyamán dönt, a díjakat ünnepélyes keretek között január utolsó hétvégéjén adják át.


(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés