hirdetés
hirdetés
hirdetés

Erősödik Európában a média szabadságának korlátozása

A szocialista EP képviselők szerint a média szabadságát tekintve Magyarország egyike a legrosszabb helyzetben lévő országoknak.
hirdetés

Az Európa Parlament (EP) szocialista frakciója szerint néhány tagállamban fokozódik a média szabadságának korlátozására bevezetett gyakorlat. Különösen Magyarországon, Bulgáriában, Romániában és Olaszországban rossz a helyzet – állítják.

A szocialisták ezért az európai újságíró-szervezetek nagy részének aggodalmára hivatkozva munkacsoportot hoznak létre azzal a céllal, hogy folyamatosan figyelje a szólásszabadság korlátozására, valamint bizonyos tagállamokban a médiaszabályozással foglalkozó intézmények kormányzati befolyásolására irányuló törekvéseket

A bolgár, román és magyar szocialista európai parlamenti képviselők a héten már megtartották első találkozójukat az egyes jobboldali kormányok részéről tapasztalható antidemokratikus lépések és folyamatok elleni küzdelem jegyében, és nyilatkozatot adtak ki, amiben ez áll: „A kormányok bizonyos esetekben a szélsőjobboldali nacionalista pártok segítségével megsértik a demokrácia alapvető szabályait, az intézmények függetlenségét, az emberi jogok védelmét és a média függetlenségét.”

(forrás: MTI)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés