hirdetés
hirdetés
hirdetés

Este hattól tüntetnek a civilek a médiatörvény ellen

A sajtószabadságért és a médiatörvény visszavonásáért tüntetnek civilek péntek este a Kossuth téren. A szervezők függetlenek maradnának a politikai pártoktól, és úgy tervezik, a követeléseiket tartalmazó kiáltványt kifüggesztik a Parlament bejáratánál.

hirdetés

A sajtószabadságért és a médiatörvény visszavonásáért tüntetnek civilek péntek este a Kossuth téren. A szervezők függetlenek maradnának a politikai pártoktól, és úgy tervezik, a követeléseiket tartalmazó kiáltványt kifüggesztik a Parlament bejáratánál. A tiltakozókat este 6-ra várják a Kossuth térre.

A kiáltvány aláírói a médiatörvény alkotmányosságának felülvizsgálata mellett a szakmai szervezetek bevonását, a médiahatóság és a médiatestületek függetlenségét követelik. A civilek ezen kívül szorgalmazzák a törvény által védett magántitkok és az újságírók bizalmas forrásainak tiszteletben tartását, a közszolgálati hírszerkesztőségek függetlenségének helyreállítását, a szakmai, valamint a szólásszabadságot, illetve más emberi és politikai jogainkat védő szervezetek bevonását a Közszolgálati Kódex kialakításába.

A demonstráción fellép majd Bródy János és a Zubolyból vagy az Irie Maffiából ismert Busa Pista is. A műsorvezetőként tüntető Bakács Tibor mellett Gryllus Dorka olvassa fel a kiáltványt. A tüntetést élőben itt lehet majd követni.

A budapesti tiltakozással egy időben kilenc osztrák sajtószervezet és sajtóorgánum tart szimpátiatüntetést a bécsi magyar nagykövetség előtt.

(forrás: Kreatív Online, Index)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés