hirdetés
hirdetés
hirdetés

Etikai kódex a Való Világnak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa értékeli, hogy az RTL-es Való Világ készítői etikai kódexben elkötelezték magukat amellett, hogy a médiatörvény hatályos előírásait szem előtt tartják.

hirdetés

Már szeptemberben tárgyalt az RTL Klub és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a készülő valsóságshow-ról, és a realityre vonatkozó etikai kódex létrehozásáról. Szalai Annamária, a hatóság elnöke szerint erre azért volt szükség, mert a valóságshow "nagy port kavart fel annak idején", és a műsorból számos törvénysértés adódott, amit most szeretnének elkerülni -írta októberben az Origo.

Az etikai kódex létrehozása során nem vontak be más műsorszolgáltatót, ez csak az RTL realityjére vonatkozik, és csak a Való Világ negyedik szériáját érinti. Az NMHH szerint a szerkesztési alapelvek rögzítése garanciaként szolgálhat arra, hogy a műsorszolgáltató a saját maga által kijelölt korlátokat betartsa, de ennek ellenére a hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri majd a Való Világ műsorait.

Szalai korábban elmondta, hogy hasznosnak tartaná, ha előre megismerhetnék a szereplők szerződéseit is. Úgy vélte, hogy - jóllehet, ezek elvileg titkosak - az RTL bele fog egyezni, és átadja ezeket a hatóságnak, mert már a műsor startja előtt ki lehetne zárni pár törvénysértést- írta az Origo.

A valóságshow november 20-án indul, műsorvezetője Sebestyén Balázs lesz.

(forrás: [origo], MTI, Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés