hirdetés
hirdetés
hirdetés

Felfüggesztették Mong Attilát a Kossuthnál (FRISSÍTVE!)

Információink szerint Gazsó L. Ferenc, a Kossuth Rádió főszerkesztője felfüggesztette Mong Attilát, valamint Bogár Zsolt szerkesztőt, miután a ma reggeli 180 perc című műsorban Mong egyperces néma csenddel tüntetett a médiatörvény elfogadása ellen.

hirdetés

A Kreatív Online információi szerint Gazsó L. Ferenc, a Kossuth Rádió főszerkesztője felfüggesztette Mong Attila műsorvezetőt, valamint Bogár Zsolt szerkesztőt, miután a ma reggeli 180 perc című műsorban Mong egyperces néma csenddel tüntetett a médiatörvény elfogadása ellen. Úgy tudjuk, hogy Mongnak és Bogárnak le kell írnia, hogy mit és miért csináltak, valószínűleg így könnyebb lesz őket elbocsátani.

Mong a Tumblr-en ezt írta:

„A törvényben is garantált újságírói szabadsággal élve, lelkiismereti okokból a szerkesztővel közös döntés alapján ezt mondtam be:

Az éjszaka az Országgyűlésben elfogadták az új médiatörvényt. Az érvényben lévő törvény és a rádió szabályzata szerint hírhez véleményt nem fűzhetek, ezért a szerkesztővel, Bogár Zsolttal egyetértésben, lelkiismereti okokból most egy percig inkább csendben maradok. Az új médiatörvény miatt tehát a 180 percből - egy perc csend.”

A csend után Mong a továbbiakat írta:

„11kor megyünk a főszerkesztőhöz aki a napi értekezleten magánakciónak és a „nárcizmus és az exhibicionizmus” megnyilvánulásának minősítette”.

„Egyébként Gazsó L. Ferenc a műsort kiegyensúlyozottnak, jó ritmusúnak találta”.

Az egy perces néma csend itt hallgatható meg.

UPDATE: A Népszabadság Online úgy tudja, hogy Gazsó L. mellett Jónás István rádióelnök is jelen volt a megbeszélésen. Mong Attila maradhat ugyan a rádiónál, de nem vezethet és nem szerkeszthet műsort. 

UPDATE2: Mong Attila időközben a következőket írta a Tumblr-jére:

"Röviden a tények és csak annyi, hogy én pontosan ugyanezt csináltam volna a kis duóval.

 - jelentést kell írnunk, hogy mi történt ma reggel negyed 7kor és miért,

 - kivizsgálják az ügyet, tájékozódni szeretnének,

 - a tájékozódás befejezésééig nem műsorvezetőként illetve Zsolt szerkesztőként, hanem újságíróként dolgozunk a MR különböző műsoraiban."

UPDATE3: A Magyar Rádió később sajtóközleményben reagált. A Gazsó L. Ferenc által szignózott levélben az áll, hogy

"A Magyar Rádió vezetése kijelenti, hogy ez a szokatlan megnyilvánulás nem a 85 éve működő intézmény, hanem a fenti munkatársak személyes véleményét tükrözi.

A történtek körülményeiről a rádióvezetés tájékozódik. Az eset kapcsán elbocsátásra, munkaviszony felfüggesztésre nem került sor a közrádióban."

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés