hirdetés
hirdetés

Friderikusz magáénak érzi az RTL-t

2012-02-08

Február végén indul az RTL Klub tavaszi programstruktúrája, ami a nagy visszatérések jegyében zajlik majd. Lesz megint Heti Hetes, Legyen Ön is Milliomos – tényleg Friderikusszal, Csillag születik Pokorny Liával és Puzsér Róberttel, Széf és Egy perc és nyersz - Balázzsal, valamint eddig nem látott epizódok és új sorozatok is. Az RTL II indulásának időpontját azonban továbbra sem közlik.

A tavaszi évad legnagyobb bombájának szánják a Legyen Ön is Milliomos újraindulását, és annak műsorvezetőjét, Friderikusz - „még a lábamat se tehettem be a székházba” – Sándort, aki 12 év, a csatornával folytatott némi pereskedés, majd százmilliók megfizetése után tér vissza.

Voltaképpen sok újdonságot az év végén kiszivárogtatott információkhoz képest nem tudtunk meg az RTL Klub sajtótájékoztatóján, ahova nemcsak újságírókat, de szép számmal ügynökségi munkatársakat is elhívott a csatorna. A kinti mínuszok ellensúlyozására a székház 2-es stúdiójába varázsolt minitavaszt kiskutyákkal, aranyhalakkal és műfűvel az RTL Klub.

Kolosi Péter programigazgató a február 29-én induló tavaszi programkínálatot teljes megújulásként mutatta be, már ami a délután fél négy és este negyed 11 közötti időszakra vonatkozik. A délutáni műsorokat – a Döglött aktákkal, és két új teleregénnyel, a Marichuval, és a Teresaval – nőkről, nőknek szánja Kolosi Péter.

A híradó után minden hétköznap 7-től a korábban már legyártott, ám végül adásba nem került „Egy perc és nyersz“ című vetélkedő kerül, Sebestyén Balázs műsorvezetésével. A vetélkedőben hétköznapi emberek a háztartásokban található hétköznapi tárgyakkal, mint amilyen pl. a golflabda, hajtanak végre érdekes és viccesnek szánt mutatványokat. Ha lementek ennek a vetélkedőnek a felvett részei, folytatni fogják a Széfet, szintén Balázzsal.

Új zsűri a Csillag Születikben

Ahogy azt már korábban sejteni lehetett, szökőnapon, február 29-én indítják újra Friderikusszal a Legyen Ön is Milliomost. A műsor a Barátok Közt után, negyed tíz után öt perccel indul, a későbbiekben pedig minden héten szerdánként kerül adásba. A sajtótájékoztatón megjelent maga Friderikusz is, akit a szomszéd stúdióból rángattak át, ahol már folyik a Milliomos felvétele.

Friderikusz a tőle elvárt módon hozta formáját és nem kellett megvárni, míg valaki rákérdez a csatornával való kiegyensúlyozottnak korábban nem nevezhető viszonyára. Mint ismeretes, 1999-ben Friderikusz viharosan távozott az RTL-től, aminek pereskedés, majd egy százmilliós kártérítés lett a vége, amit a showmannek kellett kifizetnie. Ahogyan ő maga fogalmazott: otthonosan mozog az új székházban, ahol mostanáig nem járhatott, azonban már szinte magáénak érzi a helyet, különösen a nem kis összeg kifizetése után.

A Barátok Közt után hétköznap a már ismert sorozatok (Dr. Csont, Castle, Mentalista) Magyarországon eddig még nem látott részei, és a Showder Klubb jönnek majd március elejétől.

Minden bizonnyal szombat este kerül majd adásba a Csillag születik, amely ebben a szériájában hosszabb lesz, mint az eddigiek, és új zsűrivel startol majd: a csillagjelöltek mutatványai felett Hernádi Judit, Pokorny Lia, Hajós András és Puzsér Róbert ítélkezik majd.

Vasárnap este, megszokott helyére, megszokott megmondóembereivel, a korábbi találgatásokkal ellentétben visszatér a Heti Hetes is.

Csuday Gábor

hirdetés
hirdetés