hirdetés
hirdetés

Google - budapesti irodavezetőt nevezett ki

2007-02-14
Kinevezte a Google magyarországi helytartóját: a budapesti irodát Peresztegi Zoltán vezeti - adta hírül az Origo. A szakember egy felmérés elkészítése mellett a Google márka még erősebb magyarországi jelenlétéért, valamint a helyi kereskedelmi- és marketingtevékenység előkészítéséért felel.
A hazai tervekről Peresztegi Zoltán egyelőre nem sok konkrétumot tudott említeni, elmondta: folyamatban van a hazai piac felmérése, a konkrét cselekvési tervet pedig csak ennek lezárulta után dolgozzák ki. Az Origo arról ír, hogy a hazai piac Google-ra releváns adatairól nem lehet sokat tudni, mert az amerikai tőzsde-felügyeleti szabályok értelmében nem adnak ki regionális adatokat. Így sok más mellett azt sem, hogy például a Gmailnek hány magyar felhasználója van, vagy, hogy az internetes hirdetési piac hány százalékát tudja magáénak a Google, és a budapesti iroda megnyitásával mekkora változást remélnek ezen a téren.

Mint arról már a Kreatív Online beszámolt: Peresztegi Zoltán 2005 novemberében stratégiai menedzserként a T-Mobile-hoz csatlakozott. A marketingkommunikációs csapat tagjaként feladata volt a vállalat kommunikációs területein zajló folyamatainak összehangolása, kommunikációs stratégiák kidolgozása, illetve részt vett a tervezési folyamatokban is. Ezenkívül Peresztegi Zoltán felelt a T-Mobile márka továbbfejlesztéséért. Korábban három évig az HBO magyarországi marketingvezetőjeként dolgozott.
(forrás: Kreatív Online, origo)
hirdetés
hirdetés