hirdetés
hirdetés

GVH - pert nyert az Egis-szel szemben

2007-04-21
A Világgazdaság információi szerint pert nyert a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Egis-szel szemben. Mint ismeretes: a versenyhatóság 2004-ben százmillió forintra bírságolta a gyógyszercéget a fogyasztók megtévesztése miatt.
Az Egis-t a Coverex nevű gyógyszerkészítmény reklámja miatt bírságolta meg a versenyhivatal - számolt be a három évvel ezelőtti GVH-döntés idején a Kreatív Online. A versenyhivatal határozata szerint az Egis a termék 2003-as és 2004-es reklámjaival megtéveszthette a fogyasztókat és az orvosokat. A gyógyszergyár ugyanis az orvos-tájékoztatóiban a gyógyszer szív- és érrendszeri betegségeket megelőző, preventív hatását reklámozta, annak ellenére, hogy a gyógyszernek nincs ilyen törzskönyvezett hatása.

A Világgazdaság szerint a GVH részéről ez volt az első igen súlyos bírság, amelyet a fogyasztó megtévesztésére alkalmas magatartás kapcsán szabtak ki. Az elsőfokú bíróság előtt az Egis nyert, ez azt ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, és a GVH határozatát helyben hagyta.
hirdetés
hirdetés