hirdetés
hirdetés

GVH - újabb bankoknál vizsgálódik

2007-01-10
A hitelkártyákhoz kapcsolódó kamattájékoztatás területén piactisztítási eljárássorozatot indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az eljárás során arra derül majd fény, hogy a CIB Bank és az MKB Bank megtévesztette-e a fogyasztókat a hitelkártyákhoz kapcsolódó kamattájékoztatással. Az OTP tavaly ősszel ezért kapott százmillió forint bírságot.
A GVH azt kifogásolja, hogy a két pénzintézet a hitelkártyák kommunikációs anyagiban azt állítja, hogy „akár 45 napig jár a kamatmentes hitel”. A GVH szerint ez megtévesztheti a fogyasztókat, mert a kamatmentesség számos feltételtől függhet, de erről a bankok nem adnak tájékoztatást.

Mint már beszámoltunk róla: ugyanezek okok miatt kapott tavaly októberben százmillió forint bírságot az OTP Bank. A pénzintézetnek - bár indokolatlannak és alaptalannak tartotta a kiszabott büntetést, és fellebbezett - ki kellett fizetnie a bírságot - tudtuk meg a GVH-tól. 

A GVH az újabb két versenyfelügyeleti eljárással piactisztítási eljárássorozatot akar indítani ezen a területen, és fel akarja tárni a termékkel kapcsolatos tájékoztatási hiányosságokat. Várhatóan más bankok is számíthatnak a versenyhivatal vizsgálatára.

A GVH közleménye szerint a versenyjogi fogyasztóvédelem területén, más piacokon - fogyasztói csoportok, egészségre ható termékek - már korábban is sikerrel valósítottak meg hasonló piactisztítási eljárássorozatot.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés