hirdetés
hirdetés

Hetedszerre lesz filmplakát verseny a filmszemlén

2010-02-01
Idén is megrendezik a Magyar Filmszemle kísérőrendezvényét, a filmes plakátok kiállítását és versenyét. Az Urániában lehet megtekinteni őket.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyt.  Az eseményen az összes olyan, 2009-ban a mozikba került film plakátját meg lehet nézni, amelyet hazai tervező készített.

A Café Film által szervezett eseményt Lelkes László tervezőgrafikus művész nyitja meg február 1-jén 17 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézó szintjén.

A február 8-áig látható kiállítás célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a filmek „arcául” szolgáló alkotásokat és így javítsa a hazai filmplakátok megjelenését és presztízsét.

A versenyben résztvevő filmplakátok közül egy szakmai zsűri és a közönség választja ki a nyertes alkotásokat. A zsűri tagjai idén: Petrányi Viktória producer, Lelkes László, Zsótér László, Molnár Gyula és Csordás Zoltán tervezőgrafikus- művészek.

A közönség a művekre a kiállítás helyszínén, a Filmszemle programjain kihelyezett urnáknál, valamint a rendezvény megújult honlapján, a www.filmplakat.hu-n szavazhat. A weboldalon az érdeklődők az összes kiállított alkotás mellett az elmúlt évek plakátjait, köztük a díjazott munkákat is megtekinthetik.

Idén 24 darab filmplakát van versenyben az „Év Filmplakátja” díjért, illetve a közönség elismeréséért. Az Uránia mozi területén található kivetítőkön meg nem valósult filmplakátokat láthatnak az érdeklődők.

Ugyan tavaly is volt filmplakát verseny, akkor a zsűri nagyon szigorú volt, és nem állított fel sorrendet. Döntésüket azzal indokolták, hogy nem találtak kiemelkedő munkát.

 A 41. Magyar Filmszemléhez kapcsolódóan egy másik versenyt is meghirdettek: a Port.hu a szemlés filmek honlapjait szavaztatja meg.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés