hirdetés
hirdetés

Hiszti van a Katolikus Rádió elhallgatása miatt

2010-04-23
Három szervezet szerint a „neoliberális pártokrácia” győzött és közösségellenes döntést hozott az ORTT, hogy a Klubrádiónak adta az utolsó budapesti frekvenciát. Három szervezet szerint a neoliberalizmus győzött.

Fellép a „neoliberális pártokrácia további, a változást akadályozó intézkedései ellen és felszólítja a szocialista - szabaddemokrata politikusokat, hogy végérvényesen vegyék tudomásul, hogy a magyar nép leváltotta őket” – áll a Civil Összefogás Fórum (CÖF), a Százak Tanácsa és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) nyílt levelében, amit azután írtak, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdán Tirts Tamás KNDP-s delegált távollétében a Klubrádiónak szavazta meg az utolsó budapesti, 92,9 MHz-es  frekvenciát 12 évre.

Ennek következményeképpen a Katolikus Rádiónak 2011 január közepén el kell hallgatnia, és csak azokon a frekvenciákon sugározhat majd, amiket addig sikerül megnyerniük.

A három szervezet kiemeli, hogy a Klubrádió állandó műsorkészítője az SZDSZ volt elnöke, Kuncze Gábor, valamint előfordult műsorvezetőként Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök is. „Történik ez akkor, amikor az országot gazdasági és erkölcsi romlásba taszító MSZP-SZDSZ koalíció politikájára nemet mondott a magyar választók döntő többsége, és a FIDESZ-KDNP pártszövetség kezébe adta a nemzet ügyeinek intézését” – írják. Úgy vélik, hogy az ORTT döntése mögött nagy valószínűséggel a már nem is létező SZDSZ és a választásokon leváltott MSZP áll. Ladvánszky György, Gyuricza Péter és Timár János akkor határozott 8/12 arányban, amikor a KDNP delegáltja - akadályoztatása miatt - nem vehetett részt a testület munkájában.  A szervezetek a döntés azonnali visszavonását követelik az ORTT-től.

(forrás: Kreatív Online, MTI)
hirdetés
hirdetés