hirdetés
hirdetés

I. kerület – szabad az állványreklám

2002-02-13
Önkormányzati engedéllyel került fel egy gigareklám egy Moszka tér melletti házra.
Az elhíresült Blaha Lujza téri esettel szemben, ahol engedély nélkül helyeztek ki egy sörreklámot, az I. kerületi Polgármesteri hivatal hozzájárult ahhoz, hogy hirdetés kerüljön fel a budai felállványozott épületre.

Az épülő irodaház homlokzatát november óta takarja el a Kinley italt népszerűsítő óriásplakát, amit március 15-ig láthatnak a járókelők. Táncosné Pósa Ibolya aljegyző elmondta: a Budavári Önkormányzat az állványzatra és az azon elhelyezett óriás hirdetésre is kiadta a közterület-használati hozzájárulást, és a bérlők kifizették a közterület-használati díjat is.

A plakátért négyzetméterenként havonta 2600 forint + áfát, az állványét 800 forint + áfát fizet a hirdető. Budapesten először a rendőrség egykori épületén, a Deák téren jelent meg állványreklám, de a Városháza várostervezési és városképvédelmi bizottsága akkor úgy döntött, megtiltja az ilyen típusú hirdetések kihelyezését.

A városépítési keretszabályzat mellett azonban több kerület is rendeletet hozott az ügyben. A VI. kerület tavaly év elején fogadta el azt a szabályzatot, amely szerint nem lehet hirdetési célú felületeket háztetőkön és közterületre néző házfalakon kifüggeszteni.

A Blaha Lujza téri eset utána a VIII. kerület hivatal is rendeletben tiltotta meg a közterületre néző homlokzatok reklámcélú hasznosítását, illetve az utca fölött kifeszített hirdetéseket.

(forrás: Népszabadság)
hirdetés
hirdetés