hirdetés
hirdetés
hirdetés

Így készülnek a Kreatív videói

Összegyűjtöttük a 2010-es év legemlékezetesebb kreatívvideóit. Ezeket most ismét megosztjuk veletek szaftos háttérinformációkba csomalgolva.

hirdetés

Mit gondol Simon Zsolt kislánya a Kreatívról?

Lerántjuk a leplet, kiderül, hogy kiknek a gyerekei árulták el médiafogyasztási szokásukat a Kreatív stábjának.



Szigeti Pétertől (a Kreatív főszerkesztője) azt a feladatot kaptuk, hogy az egyik konfernciára csináljunk egy olyan videót, amiben a kommunikációs szakma gyerekei szerepelnek. Kérdezzük meg őket médiafogysztási szokásaikról, satöbbi. Kicsit tartottunk a témától, mert azt hittük, hogy a gyerekekkel borzasztó nehéz lesz majd forgatni, hiszen két percnél tovább nem tudnak a fenekükön maradni, hiperaktívak, felszabadultak és kissé irányíthatatlanok. Félelmeink szerencsére már az első helyszínen, a Veszelovszki gyerekeknél beigazolódtak, ahol sikerült elkapni sok-sok spontán szituációt, ami a videózásban a legjobb nyersanyagot jelenti, nekünk meg a legnagyobb boldogságot. Gulyás János családjához már edzetten érkeztünk, és a három éves Gazsival is gyorsan letárgyaltuk, hogy a mikrofonszivacs annak ellenére hogy nagyon gusztusos, sajnos ehetetlen. Összegzésként eláruljuk, hogy gyerekekkel a legszórakoztatóbb dolog együtt dolgozni.
A videóért Simon Zsolt kislánya, Szonja kapja a legkarcosabb és egyben legjobb humornak járó díjat, Szigeti Manka pedig a legjobb műsorvezetőnek járó szobrocskát.

Készítették: Hatala Noémi, Molnár Kinga

Becsípte a Facebook a létrás srác ujját

A Saatchi újra az Erzsébet téri Gödörnél lendült akcióba. Gigantikus melltartó helyett most egy óriás analóg Facebook-falat állíttatott a T-Mobile számára.

Egy átlagos videónak indult az egész. Estherrel (Lausek Esther) megbeszéltük, hogy megcsináljuk az interjúkat az illetékesekkel -az ügynökséggel és az alkotókkal-, utána pedig megkérdezzük az utca embereit is. Mivel az akciót élőben is közvetítették egy héten keresztül, ezért óhatatlanul kiemelt magának a közönség egy celebet. Ő volt a létrás fiú, akinek külön Facebook csoportot is alakítottak és pár napon belül több százan rajongtak érte. Érztük, hogy ezt a vonalat ostobaság lenne kihagyni, így a létrás fiút is megszólaltattuk. Az interjú végén tűnt fel, hogy szegény srác sebtapasz-kiállítást rendezett az ujjain, és ezzel a momentummal szaftossá vált a történet. A következő meglepetés már a vágószobában ért bennünket. Kiderült, hogy a nyersanyagnak szinte nincs hangja, mivel a forgatáson a mikrofon jack-dugóját a fülhallgató kimenetéhez csatlakoztattam, így a mikrofon gyakorlatilag nem rögzített semmit. Két órás küzdelem után korrigáltuk a hangot -már amennyire lehetett- és reggelre elkészült az anyag.

Készítette: Hatala Noémi, Lausek Esther

„Ha ezt Tarr Béla látná!”

Werk: Így készült a BudaCash szpotja. Nehéz és sűrű programú napokon dokumentáltuk a BudaCash Market Star reklámfilmjének készítését.

Azt találtuk ki Attila (Bátorfy Attila) kollegámmal, hogy mennyire érdekes lenne bemutatni hogy valójában hogyan is készül el egy reklámfilm. Belülről akartuk látni az összes folyamatot a castingtól kezdve a PPM-eken keresztül a forgatáson át egészen az utómunkáig. Hosszú napokon keresztül forgattunk, fotóztunk és lábatlankodtunk a stáb körül, ami az izgalom fogalmától azért eléggé távol állt. Szerencsénk volt a szpot rendezőjével, mert lazán kezelte a helyzeteket, és mindig hajlandó volt valami vicces dologgal kommentálni az eseményeket. A közel hét órányi nyersanyagból született ez a kilenc perces videó.

Készítette: Bátorfy Attila, Egyed Péter, Hatala Noémi

Szeretnék divatba hozni a bocskai-jellegű szépséget

Videó a nemzeti márkákról.

"Egyre többen próbálnak megélni a magyarok erősödő nemzettudatából. A Kreatív a vásárlókról, termékekről és reklámokról kérdezte a hangsúlyosan magyar márkákat."- csendül fel Kinga (Molnár Kinga) hangja a videó elején. Valóban ez történt.
Istvánnal (Fülöp István a Kreatív munkatársa) kicsit félszegen vágtunk bele a forgatásba, de csak egyszer ijedtünk meg igazán. Történt ugyanis, hogy a Nyugati pályaudvar mellett vártunk a Nemzeti taxira körülbelül húsz percet, ami azon a környéken ugye elég soknak számít. Ugrásra készen kamerával és mikrofonnal a kezünkben bohóckodtunk, felvettem egy-két vágóképet, ami végül nem került be az anyagba, ugyanis mindenféle gyanús külsejű elem jelent meg a képen. Kamerán keresztül egészen filmszerűnek tűnik a világ, pénzek jönnek, prostituáltak mennek, így csak jóval később esett le, hogy páran felfigyeltek ránk és telefonálgatnak, szervezkednek, majd újabb fekete autók érkeznek a helyszínre, szóval jobbnak láttuk kikapcsolni a kamerát, és alázatos képpel elszaladni. Azt hiszem ésszerűen és bátran cselekedtünk.

Készítette: Fülöp István, Hatala Noémi

Kreatívos lányokat repített a felhők közé egy HPS-es

Interjú Kovács Gergellyel.

Amikor megjelent a Gergővel készült interjú mindenképpen szerettünk volna egy páran a felhők közé emelkedni. A videókészítés tűnt a legcélszerűb eszköznek, így a nyár legmelegebb napján kimentünk a Tököli reptérre. Kemény élmény volt ahogy Gergő előadta a repülős legendákat, és ahogyan a vér furcsa áramlását magyarázta, azt demonstrálva ezzel, hogyan lehetsz rosszul repülés közben. Kissé megrémültünk, ezért egy laza sétarepüléssel indítottunk. Megnéztük a Sanoma és a Kreatív szerkesztőségét felülről, majd átültünk a sokat emlegetett műrepülésre alkalmas piros csodagépbe. A századik biztonsági-öv becsatolása után kigurítottak bennünket a hangárból. Még fel sem szálltunk, de máris összegeztem 26 év történéseit, és megállapítottam, hogy egész szép életem volt. Gergő meglepően sokáig hallgatott, tudtam hogy valami baj van, de kiderült hogy csak szimplán szerencsés vagyok, ugyanis a gép akkumlátora teljesen lemerült, így elmaradt a műrepülés.

Készítette: Hatala Noémi, Lausek Esther

+1 bónuszvideó: Cannes-i roadmovie

Minden év végén kiderül, hogy a Keatív legjobb munkahely. És tényleg az!
Május környékén egy videókamerát tett Balázs (Román Balázs) az asztalomra és boldogszülinapot kívánt, majd az aznapi szerkesztőségi ülésen közölte a vezetőség, hogy pár embernek el kellene utaznia a napsütötte francia tengerparta, mert van ez a Cannes nevű hely, ahol valami reklámfesztivál lesz szép és okos emberekkel, meg rengeteg partival és ingyenpiával. Nem ellenkezhettünk.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés