hirdetés
hirdetés

II. RMB Hungary Award díjkiosztó

2002-08-30
Június 12-én második alkalommal osztották ki az RMB Hungary Award díjakat.

A shortlistre bekerült reklámfilmek levetítése előtt a gála háziasszonya, Bejó Barbara ismertette a verseny feltételeit és díjazását, majd az RMB ügyvezetőjének, Lukács Csabának rövid köszöntője után a zsűri elnöke, dr. Fazekas Ildikó mondta el, milyen szempontok szerint döntött a helyezésekről a zsűri. Mivel az RMB Hungary a Cannes Lions reklámfesztivál hivatalos magyarországi képviselője, a rendezvény több pontján kapcsolódott a nemzetközi versenyhez: az első helyezett alkotás (Sprite Túlélő túra „Hűtőház” és „Szauna” című reklámfilmjei) az RMB jóvoltából indul a jövő évi cannes-i fesztiválon, illetve bemutatták a Cannes Lions-ra benevezett reklámfilmeket.

 

Az Abszolút Kategória I. helyezettje átveszi a díjat Lukács Csabától, és akik átveszik: (balról) Kádár Tamás (Publicis), Khalil Younes (Coca-Cola), Antal Nimród (President Productions) és Fazekas Ildikó, a zsűri elnöke

A TCR kategória győztes alkotása a Fehér Kereszt Állatvédő Liga „Csóva” c. reklámfilmje, a díjat átveszik: Bujtás Attila (Leo Burnett), Lóránt Judit (H&H Film), Kirsten Faurest és Dvorszky Csilla (Fehér Kereszt Állatvédő Liga)

Gór Nagy Mária átveszi a díjat az Abszolút Kategória 2. helyezéséért, a nyertes alkotás a „Betörők” c. reklámfilm

A „Betörők” c. reklámfilm kreatívigazgatója, Spielmann Gábor a Sylva Reklámügynökségtől

Jakab Krisztina

hirdetés
hirdetés