hirdetés
hirdetés

Indulhatnak az RTL Klub és a TV2 tematikus csatornái

2009-07-07
Napokon belül hatályba léphet a két országos kereskedelmi televízió műsorszolgáltatási szerződésének módosítása, amelynek egyik eleme, hogy a tévék üzemeltetőjének is lehet tematikus csatornája.

Az MTI értesülése szerint hétfőn rákerült Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének kézjegye az RTL Klub szerződésmódosítására, de még ezen a héten aláírja a TV2-vel kötendő megállapodást is, miután a két társaság illetékesei már ellenjegyezték a vállalásaikat és kötelezettségeiket taglaló anyagot. A dokumentum egyik leglényegesebb eleme, hogy az RTL Klub és a TV2 üzemeltetőjének is lehet tematikus csatornája.

Az ORTT június 3-án adott saját hivatalának felhatalmazást arra, hogy a műsorszolgáltatási szerződések kezdődő újratárgyalásakor fogadják el ezt a kérést.

Mint megírtuk, akkori információ szerint nem kapott többségi támogatást az a felvetés, hogy a délutáni időszakból soroltassák későbbre - a főműsoridőbe vagy a késő esti sávba - a "kibeszélőshow-kat". (A médiahatóság éppen egy márciusi Mónika show miatt sújtotta az RTL Klubot félnapos adásfelfüggesztéssel.)

(forrás: Kreatív Online, MTI)
hirdetés
hirdetés