hirdetés
hirdetés

Jön a Google újságostandja

2011-01-03

A Google megkörnyékezte az USA három legnagyobb magazinkiadóját, hogy lépjenek be az android platform új szolgáltatásába, amely szélesebb közönséggel és kisebb közvetítői díjjal kecsegtetné őket, mint az Apple App Store-ja.

A Wall Street Journal információi szerint ha megszületik az együttműködés a Time Warner, a Condé Nast és a Hearst kiadók lapjai, valamint a Google között, akkor hamarosan androidos készülékekről is elérhetőek lesznek olyan lapok, mint a Wired, a Vanity Fair, a Cosmopolitan, a Harper's Bazaar vagy az Esquire.

Ez nemcsak azért érné meg a kiadóknak mert a Google kevesebbet kíván felszámítani a „közvetítői díjért”, mint az Apple és az Amazon - amelyek a bevétel 30 százalékát teszik zsebre tranzakciónként saját vásárlási rendszereiken belül -, hanem azért is, mivel az Android egyre jobban növekvő platform, az év első harmadában megrendezett elektronikai vásárokon hatalmas érdeklődéssel várják a Google platformjára épülő tableteket.

Az év kűzdelme lesz

2011 várhatóan egyik legérdekesebb párharca lesz ez, amelyben kiderül, hogy az android alapú gépek mennyire lesznek képesek felzárkózni az Apple Ipadje mögé, illetve, hogy ez utóbbin milyen újítások jelennek meg majd a februári második generációs eszközben, valamint, hogy a versengő eszközöknek milyen lesz az árazása.

Az Apple még tartja magát, de már nem sokáig

A Nielsen éppen január 3-án tette közzé az USA mobilpiacára vonatkozó adatait. Ezekből jól látszik, hogy a platformok párharcában az Android hogyan erősödik meg. Az elmúlt hat hónapban vásárolt eszközök 40 százaléka volt androidos, míg az Apple iOs platformjához tartozó készülékek „csak” az eladások 26 százalékát tették ki. Ha azonban nemcsak az elmúlt fél év adatait nézzük, látszik, hogy a párharcban még mindig az Apple van felül, piaci részesedése 28,6 százalék szemben a Google platformjával, amelynek 25,8.

Az amerika okostelefonpiac elterjedtsége a Nielsen idézett adatai szerint 31 százalékos.

(forrás: Wall Street Journal)
hirdetés
hirdetés