hirdetés
hirdetés

Jön a nagy tisztogatás napja a Facebookon

2010-11-11

Jimmy Kimmel amerikai humorista november 17-ére meghirdette a National Unfriend Dayt, a baráttalanítás napját a Facebookon. Az akcióhoz a Star Trekben James T. Kirköt alakító William Shatner is csatlakozott.

Az ABC-n futó Jimmy Kimmel Live! műsorvezetője meghirdette a National Unfriend Dayt, a Facebookos baráttalanítás napját. A humorista szerint több száz, sőt több ezer barát nem barát, ezért november 17-én törölhetjük a kapcsolathalmozó kellemetlenkedőket az ismerőseink közül írja az Index. 

„A barátság szent dolog, de azt hiszem, hogy a Facebook elértékteleníti – mondta Kimmel a műsor hétfői adásában. – Posztold ki pénteken, hogy a hétvégén költözöl, és segítségre van szükséged. Aki válaszol, az a barátod. A többiek nem azok.”

„Emlékeznek még az öt évvel ezelőtti időre, amikor senki nem volt fent a Facebookon? És az ember nem tudta, hogy az a srác, akivel a gimiben együtt járt biológiaórára, mit ebédel éppen? Emlékeznek, mennyire rendben volt az úgy? Térjünk vissza ahhoz az állapothoz!” – buzdította a humorista a hallgatóságot az ABC stúdiójában. Kimmel műsorában megszólal a Star Trekben James T. Kirköt alakító William Shatner is.

Kutatók szerint az ember agya 150-nél több kapcsolatot nem képes feldolgozni, így ennél több barátunk aligha lehetne a Facebookon. Ez a tény a tisztogatás mellet szól, de vannak akik az "ismerősök" kitörlése helyett önmérsékletre intenek, és arra figyelmeztetnek, hogy néha még az ellenséggel is érdemes barátkozni, végleges törlésük helyett elég a privacy-beállításokat megfelelően alkalmazni.

(forrás: Index)
hirdetés
hirdetés