hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ki volt a top 25 tévés kreatív 2017-ben?

Először a 2016-os TV Trend különszámban mutattuk be a tévéműsorok mögött álló legfontosabb kreatív vezetőket, az első lista komoly visszhangot is keltett a hazai tévés piacon. 2017-ben ismét rangsoroltuk a saját gyártású műsorokat meghatározó 25 legfontosabb szakembert a nyomtatott kiadványban. Íme a lista és az első öt helyezett rövid bemutatása – valamennyiük profilja és az alkotók saját visszaemlékezései az elmúlt egy évre az aktuális Kreatív magazin mellékleteként kapható TV Trend különszámban olvashatók.

hirdetés

Hogyan készült a lista?

Jelen összeállításban kizárólag a 2016 augusztusa és 2017 júliusa között képernyőre került produkciók számítottak. A legnagyobb tévécsatorna-csoportoktól megkaptuk az összes ez időszak alatt látható produkció kreatív vezetőinek listáját. Ha egy műsornál két név volt jelölve, akkor ezt az értékelésnél más súlyozással vettük figyelembe. Így például A mi kis falunk ugyan az elmúlt év egyik legsikeresebb produkciója volt, de mivel két személy is meg lett adva, egyik se került be a legjobb tíz közé.

Az egyes emberek helyezéseit az általuk készített produkciók üzleti és kreatív eredményei alapján határoztuk meg. A legfontosabb üzleti sikert jelző mutató a produkció nézettsége volt. A nézettségi eredmények áttekintésekor az abszolút nézettségi eredményeket és a csatornaátlaghoz viszonyított értéket is néztük. A másik fontos üzleti szempont a produkció mérete volt. A kisebb gyártási költséggel futó műsorok kevesebbet értek, mint a nagyszabásúak.

Az értékelés további szempontjai inkább a kreativitásra koncentráltak. Vizsgáltuk, hogy a produkciók teljesen újak voltak-e, vagy ha nem, akkor az előző évadhoz képest mennyiben újultak meg; az egymás után következő adások hasonlóan vannak-e fel építve, vagy teljesen eltérnek egymástól.

Azt is figyeltük, hogy az adott kreatív vezetőhöz kapcsolódó produkciók csak néhány hónapig voltak-e adásban, vagy akár az egész vizsgált időszakban láthattuk azokat.A lista összeállításakor nem vettük figyelembe, hogy az adott szakember szabadúszó, esetleg televíziónál vagy gyártócégnél dolgozik-e, ahogy azt sem, hogy az adott cégben milyen pozíciója van. Csak a tévétársaságok által megadott, műsoronként egy vagy két kreatív vezetőt vettük figyelembe, a többi stábtagot nem, ahogy azt sem, ha valaki más produkciókon is dolgozott, de alacsonyabb titulusban.

A lapban a 25 legfontosabb televíziós műsorkészítő kreatív vezető közül az első 10 helyezettet sorrendben mutatjuk be, a további 15 szakembert pedig abc-sorrendben. Mi ebből most az első öt helyezettet mutatjuk be, a teljes összeállítás a nyomtatott TV Trendben olvasható.

A lista összeállítói: Jasinka Ádám, Kenderessy Szabolcs és Román Balázs.

A szöveget írta: Kenderessy Szabolcs

A top 5 kreatív vezető 2017

1. Rubin Kristóf

RTL Magyarország

Tavalyi helyezés: 11-25.

Műsorai: Gyertek át!, Kicsi Óriások, Nyerő Páros, Playback párbaj

Rubin Kristóf Sebestyén Balázzsal karöltve felelt a Gyertek át! őszi és tavaszi szezonjáért, melyek nagy sikert értek el. Szintén ő volt a kreatív producere a Kicsi Óriásoknak és a Nyerő Párosnak. Mindkettő ősszel volt látható, előbbi bukás, míg az utóbbi a legnézettebb új napi műsor volt. Hozzá tartozott a RTL Klubon és az RTL Spike-on is látható Playback párbaj, és ez a műsor is jól teljesített.

 

2. Németh Ádám

TV2 Csoport

Tavalyi helyezés: 3.

Műsorai: A Nagy Duett, Sztárban sztár, Sztárban Sztár + 1 kicsi

Németh Ádám volt a kreatív producere az őszi Sztárban sztárnak és A Nagy Duett tavaszi évadának. Ugyan mindkét show-műsort kevesebben követték, mint korábban, de a TV2 őszének, illetve tavaszának legsikeresebb műsorai voltak. Szintén hozzá tartozott a Sztárban Sztár + 1 kicsi, mely télen ment a SuperTV2-n, és kábeles rekordnézettséget hozott.

 

 3. Kónya Gergely 

RTL Magyarország

Tavalyi helyezés: 11-25.

Műsorai: Anikó Show, Házasság első látásra, ValóVilág powered by Big Brother

Kónya Gergely volt a ValóVilág powered by Big Brother tavaly őszi évadának a kreatív producere. A reality az RTLII-n ment és jól teljesített. Szintén ő felelt a Házasság első látásra című új műsorért, mely májusban volt képernyőn és az egyik legsikeresebb tavaszi produkció volt a tévében. Ezeken kívül hozzá tartozik a júliusban indult, az RTL Goldon látható Anikó Show is.

 

4. Rozgonyi Ádám

UFA Magyarország

Tavalyi helyezés: 4.

Műsora: Barátok közt

Rozgonyi Ádám a vizsgált időszakban képernyőre kerülő Barátok közt epizódok kreatív producere volt. A szériának ugyan csökkent a nézettsége, de még mindig messze a legsikeresebb napi sorozat. Hatalmas stáb dolgozik rajta szinte szünet nélkül, műsora folyamatosan képernyőn volt.

 

 

5. Krigler Gábor

HBO Europe

Tavalyi helyezés: 6.

Műsora: Aranyélet

Krigler Gábor az HBO nagyszabású szériájának, az Aranyéletnek volt a kreatív producere. A sorozat a második évadával jelentkezett tavaly ősszel, mely még látványosabb lett, mint az előző szezon. A folyatatás nagy siker lett, a produkciót a csatorna nézői és a kritikusok is nagyon szerették.

Top 6-10

6. Selmeczi Viktória

Attention Production

Műsora: Éjjel-Nappal Budapest

7. Schiwert-Takács László

RTL Magyarország

Műsora: Reggeli, X-Faktor

8. Felhős György

TV2 Csoport

Műsora: Jóban Rosszban

9. Móré Annamária

Viacom

Műsorai: Készhelyzet, Pumpedék, Tömény történelem

10. Galló Krisztina

Sony Pictures Television Networks

Műsorai: Észbontók, Exek az édenben, Lakástalkshow, Sikítófrász

Top 11-25 (ABC-sorrendben)

Árva László

TV2 Csoport

Ezek megőrültek!, Dalfutár

Bagi Márta

Solaz Media

A Konyhafőnök VIP

Hámori Barbara

ContentLab & Factory

A mi kis falunk

Kapitány Iván

Filmservice

A mi kis falunk

Kovács Dániel Richárd

RTL Magyarország

Válótársak

Kovács Kristóf

Primetime Entertainment

Showder Klub

Kulcsár Zsolt

Sony Pictures Television Networks

Flúgos Futam, Totalcar, Stíluspárbaj

Máté Kriszta

Magyar Film és Média Akadémia

Az első millióm története, Keresem a családom

Négyesi Péter

RTL Magyarország

1 perc és nyersz!, Hagyjál főzni!

Pauer Andrea

IKO

Bumm!, Extrém Activity

Somorjai Tibor

IKO

Az 50 milliós játszma, Bumm!

Szeleczky Ádám

MTVA

A Dal 2017

Varga Rita

RTL Magyarország

A Konyhafőnök

Wágner Tamás

IKO

Star Academy, Vigyázat, gyerekkel vagyok!

Zomborácz Virág

Szabadúszó

Egynyári kaland

 

A Kreatív magazint (és vele együtt a TV Trendet) itt tudod megrendelni vagy előfizetni, és az alanti újságosoknál találod meg 1290 forintért!

Keresd az újságárusoknál!

Budapest: Allée, MOM, Mammut, Hegyvidék Központ, Aréna, Savoya Park, Campona, budaörsi Tesco, óbudai és soroksári Auchan, Váci utca, Városház utca, Liszt Ferenc repülőtér T2

Batthyány tér HÉV, Deák tér, Kálvin tér, Ferenciek tere, Árpád híd, Örs vezér tere, Déli pályaudvar, Klinikák, Népliget, Nyugati pályaudvar, Lehel tér, Blaha Lujza tér, Ferenc körút megállók

Debrecen (Malompark, Tesco, Árkád, vasút), Győr (Árkád és Győr Plaza), Kecskemét (Március 15. utca), Komárom (Igmándi utca), Miskolc (Tesco, Auchan), Nagykanizsa (pláza), Nyíregyháza (Korzó), Orosháza (vásárcsarnok), Pécs (Árkád), Sopron (Széchenyi tér, Tesco), Szeged (Árkád), Székesfehérvár (Alba Plaza, Auchan), Szolnok (Volán üzletház), Szombathely (vásárcsarnok, vasútállomás), Tatabánya (Vértes Center), Veszprém (Kossuth utca, buszpályaudvar), Zalaegerszeg (Tesco, buszpályaudvar)

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés