hirdetés
hirdetés

Kiállítás nyílik Cseh Tamás grafikáiból

2018-01-08

Dalszerző-előadói munkásságánál egy fokkal kevésbé ismert, hogy Cseh Tamás grafikával is foglalkozott.

Idén lenne 75 éves a 2009-ben elhunyt Cseh Tamás. A dalszerző-énekes (továbbá: színész, előadóművész, rajztanár) grafikai munkáiból kiállítás nyílik január 26-án, este 7 órakor a Bartók Béla úton található Gross Arnold Galériában. 

A kiállítást anyagát Szilágyi Gábor művészettörténész és Gross András, a Gross Arnold Galéria vezetője a család és a Cseh Tamás Archívum segítségével válogattak össze.

"Cseh Tamás az egri Tanárképző Főiskola rajzszakán végzett a hatvanas években, majd rajztanárként dolgozott tíz éven át. Vizuális érzékenyége és rajztehetsége egészen fiatalon, már az általános iskolában megmutatkozott. A zene iránti elköteleződése a hatvanas évektől az előadóművészet felé terelte, ugyanakkor ez az időszak a kezdődő zenei pálya, a bakonyi indiántábor és a tanári munka mellett grafikusi és festő munkái miatt is izgalmas számunkra. A Gross Arnold Galéria ebből az időszakból mutat be munkákat, melyek az egészen fiatal kori indián témájú illusztrációkon át az eddig még be nem mutatott különböző műfajú grafikákig többféle téma és műfaj válogatása" - olvasható a közleményben.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés