hirdetés
hirdetés

Kinevezték a magyar média vagyonkezelőjét

2010-10-27

Megnevezte Szalai Annamária a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetőjét. Fazekas Csaba korábban a Hír Tv vezérigazgatója is volt.

Fazekas Csabát nevezte ki Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, és a Médiatanács elnöke a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetőjévé.

Fazekas Csaba 2004-ben a Hír Tv vezérigazgatója volt pár hónapig, jelenleg pedig – a korábban Simicska Lajos volt APEH-elnök egykori érdekeltségébe is tartozó – Hung-Ister Zrt. vezérigazgatója. Az alap a Médiatanács kezelésében lesz, de az összes vezetői jogosítványt az elnök, vagyis Szalai Annamária birtokolja, ő a vezérigazgató munkáltatója is. A pénzügyekre így csak a Fidesznek lesz rálátása, hiszen Szalai nevezi ki az alap felügyelőbizottsági tagjait is – írta a Népszabadság.

„Fazekas munkáját a Médiatanács elnökének irányításával végzi. Az MTVA új vezérigazgatója a Filmművészeti Egyetem produceri tanszakán végzett, 1996-tól filmproducerként dolgozott. Korábban az HBO produkciós igazgatója és a Hungexpo Reklám Rt. elnök-vezérigazgatója volt” – idézte a lap a Médiatanács honlapján közzétett közleményt.

 

(forrás: eMasa, Népszava)
hirdetés
hirdetés