hirdetés
hirdetés

Kirúgták a Vodafone Twitteren viccelő munkatársát

2009-12-09
Kirúgja azt a munkatársát a Vodafone, aki a T-Mobile pénteki üzemzavaráról szóló tweetjéhez a cég nevében vicces megjegyzést fűzött a mikroblogon. A Mobilport.hu információi szerint engedély nélkül és sportszerűtlenül tette. Három hónapja dolgozott a cégnél.

Twitterezésért rúgja ki egyik munkatársát a Vodafone Magyarország – számol be a Mobilport.hu. A cég attól a kollégájától válik meg, aki a T-Mobile pénteki üzemzavarát bejelentő mikroblog bejegyzésre reagált tréfából a cég nevében.

A T-Mobile a pénteki technikai problémákról először a Twitteren tájékoztatta ügyfeleit. Az első közlés így szólt: „A hálózati problémával kapcsolatban lesz hivatalos tájékoztatás. Türelmeteket kérjük!”.
 
A Vodafone nevében erre a bejegyzésre reagált a most elmarasztalt és elbocsájtott Vodafone dolgozó: „Ok, csörögjetek ránk! ;)” írta.
 
A Mobilport.hu-nak Suba János, a Vodafone kommunikációs igazgatója azt mondta a történektől: "a Vodafone munkatársa engedély nélkül és sportszerűtlenül nyilatkozott versenytársunk műszaki problémájával kapcsolatosan. A tisztességes verseny szellemével ellentétes viselkedést olyan mértékű hibának ítéltük, amiért sajnos elbocsátás jár".

Az elbocsátott munkatárs három hónapja érkezett a Vodafone-hoz kommunikációs specialistaként. A cég Müller Tamást nemrég nevezte ki online kommunikációs vezetőnek. Az online kommunikáció mellett feladata volt a webanalitika és mérés felügyelete, valamint a Vodafone honlapjának tartalomgondozása. A szakember korábban a Publicisnél dolgozott, a Vodafone előtt a HVG online marketingmenedzsere volt.

(forrás: Mobilport.hu)
hirdetés
hirdetés