hirdetés
hirdetés

Konferenciával nyit újra a Design Terminál

2014-03-24

A március 30-án újranyitó Design Terminál egész napos programsorozattal készül a napra. Lesz vásár, workshop, divatbemutató, konferencia, könyvbemutató és gyerekprogram is.

Március 30-án nyit újra a felújított Erzsébet téren a Design Terminál. A január 1-től önálló költségvetési szervvé, kiemelt kormányzati háttérintézménnyé alakult, feladata a kreatívipari ágazatok - az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar és az urbanisztika - ösztönzése. A Design Terminál célja, hogy támogassa a kezdő vállalkozások és a kockázati tőke egymásra találását, emellett közép-európai léptékű szakkiállítások, vásárok, bemutatók és konferenciák életre hívásával hozzájáruljon Magyarország, mint a régió kreatívipari központjának pozícionálásához is.


A szervezet átalakulása után a Design Terminál épülete is megújult: rendezvényhelyszínként megnyílik a második emeleti terasz, valamint kibővül a konferenciaterem is. A földszinten a Terminál Étterem és a Gastroshop kap helyet. Továbbá egy külső kiállítások és workshopok rendezésére alkalmas korszerű mobillétesítménnyel is bővül a DesignTerminál, az épülettel szemben található parkrészen Pavilon névvel.

A megnyitó napján délelőtt tíztől gyerekprogramot tartanak Mini Terminál néven 6-12 éveseknek. Szintén tíztől este tízig tart a dizájnvásár 45 magyar tervező munkáival. Délután kettőtől négyig lesz a Kreatív Budapest konferencia, amelyen Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Miszlivetz Ferenc, szociológus történész, az MTA doktora, Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetője, Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője, Klementz Anna, Loffice ügyvezető igazgatója, Bognár Attila, az A38 vezetője, Tóth Spenót Zoltán, a Hajtás Pajtás tulajdonosa és Bakos Maxim, a Design Terminál projektvezetője beszélgetnek majd Szigeti Péter, a Kreatív tartalomfejlesztési vezetőjének moderálásával. Fél öttől streetfashion bemutató lesz magyar márkák részvételével, öttől pedig bemutatják a Csúcstámadók – Magyar kreativitás a XXI. században című könyvet. A belépés minden programra ingyenes.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés