hirdetés
hirdetés
hirdetés

Közbeszerzések - a GVH is vizsgálódhat

A tenderen indulóknak elég lesz nyilatkozni az alkalmasságukról, az erről szóló igazolásokat csak a tendernyertesnek kell majd benyújtani – ez derül ki abból az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) a törvénytervezetéből. A Napi Gazdaság szerint a magyar állam jövőre vezetné be az egyszerűbb közbeszerzési eljárást, amelyet a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) is vizsgálhat majd.
hirdetés
Az európai uniós értékhatárt el nem érő közbeszerzésekre 2009 januárjától egy új, egyszerűbb közbeszerzési eljárást vezetnének be az IRM törvényjavaslata szerint.

Az egyik legfontosabb újdonság a javaslatok között, hogy versenykorlátozó magatartás gyanúja esetén a GVH is kezdeményezheti, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság indítson vizsgálatot. Emellett az ajánlatkérőnek is kötelező lesz bejelenteni a GVH-nál, ha az elbírálás során hasonló gyanú merül fel.

További tervezett módosítás, hogy az eddigi két eljárási rendet - a nemzetit és az egyszerűt – összevonnák, és csökkentenék mind az ajánlatkérők, mind az ajánlattevők adminisztratív feladatait és költségeit. A kiírásokat például elektronikusan kell majd elküldeni az Európai Közösségek Hivatalos Kiadványai Hivatalnak vagy a Közbeszerzések Tanácsának, és a jelentkezők alkalmasságának bizonyítására nyilatkozat is megfelelő lesz igazolások helyett. Az alkalmasságra vonatkozó igazolásokat csak a tendernyertesnek kell majd benyújtania az eredményhirdetést követő nyolc napon belül.
(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés