hirdetés
hirdetés

Közmédiumok - székház hiány

2006-08-04
Ismét előkerült a közmédiumok összeköltöztetésének javaslata - írja a Népszabadság.

Ismét felmerült a kérdés, miszerint érdemes lenne-e a közmédiumoknak egy közös médiaparkba költözniük. A Népszabadság szerint a Magyar Televízió (MTV) költözne a legszívesebben egy új médiapark bázisra, mert az MTV albérletben van a régi, televíziózásra amúgy sem alkalmas központjában, a Szabadság téren. Czeglédi László az MTV kuratóriumának elnöke szerint számos előnye lenne a közös bázisnak, hiszen jelenleg a három intézmény külön-külön finanszíroz olyan feladatokat, amelyeket egy helyen közösen is meg tudnának oldani - írja a napilap.

A Duna TV viszont ellene van az összeköltözésnek, mert a médiabázis - egy korábbi számítás szerint - 50 milliárd forintba kerülne, és a közmédiumok jelenlegi ingatlanjainak eladása nem fedezné a költségeket. Ezen kívül Cselényi László, a Duna TV elnöke a lapnak azt nyilatkozta: „örülnünk kellene, hogy több közszolgálati tévénk van, amelyek más-más hozzáállással teljesítik kötelezettségeiket, s nem egységesíteni kellene őket”.

A Magyar Rádió (MR) már tendert is írt ki egy új székházra, ám eredményt nem tudtak hirdetni, mert Kondor Katalin akkori elnök mandátuma lejárt. Szadai Károly, a rádió volt kuratóriumi elnöke, mostani alelnöke még az előző ciklusban, a kulturális bizottságban azt mondta: „egy médiapark létrejötte azt a problémát vagy annak az árnyékát vetíti elénk, hogy esetleg ismét együtt kell működnünk, és ez ügyben adott esetben volnának álmatlan éjszakáink”.

(forrás: Népszabadság)
hirdetés
hirdetés