hirdetés
hirdetés

Közterület – újabb illegális reklám

2001-12-05
Nagy felháborodást keltett tegnap a Gellért-hegy felett egy lebegő felfújható italreklám, amely ellen a kerületi illetékesek és a lakók is tiltakoztak.
A reklám – úgy tűnik – illegálisan lebegett 1 órán át, mert a Fővárosi Vízművek a munkaterületén jogellenesen biztosított helyet a hirdetésnek. Horváth Sándor, a Fővárosi Önkormányzat közterületi alosztályának vezetője elmondta: a Vízművek jogellenesen kötött reklámszerződést a hirdetővel. A Vízműveknek ugyanis csak használati joga van a víztározó területre, de bérbeadásról nem rendelkezhet.

A közterület bármilyen felhasználásáról csak a tulajdonos, vagyis az önkormányzat dönthet. A Vízművek tegnap még semmilyen reklámszerződésről nem tudott, de a mára kiderült, hogy a reklámszerződés valóban létezik. Az önkormányzat az ügy miatt előterjesztést készít a várostervezési és városképvédelmi bizottság következő ülésére. A hivatal azt javasolja, hogy a főpolgármester intézkedjen arról, hogy hasonló esetek ne történhessenek, valamint hívja fel a Vízművek figyelmét a jogellenes helyzetre.

A Blaha Lujza térnél egy társasház tíz hónapra 40 millió forintot kap egy jogszerűtlenül a házfalra kirakott sörreklámért. A főváros három hónapja havi félmillió forintos bírságot küld ki a reklámozó cégnek, amelyet a vállalat rendszeresen visszaküld. Az ügy – bár hamarosan bízóságra kerül – bebizonyította: a szankciók nem működnek, és a fővárosi hivatalnak át kell gondolnia a szabályozást.

hirdetés
hirdetés