hirdetés
hirdetés

Lájkbajnokság 17/09: cuki fehér állatok és fincsi receptek

2017-10-05

15 807 honfitársunk osztott meg egy videót egy nagyon hatékonyan fűrészelő emberről, ez meg is nyerte a szeptemberi közösségi internetet.

Ahogy az lenni szokott, a szeptemberi Lájkbajnokság is komoly hullámvasutazás az emberi pszichében. Az osztrák Storyclash monitoringcéggel közösen azt nézzük, melyik magyar média/médiaszerű oldal tartalmai hogyan teljesítenek a közösségi oldalakon, és hogy melyek azok a cikkek vagy a közösségi felületeken közzétett videók, amelyek a legtöbb interakciót hozták.

Az oldalak versenyében a szokásos maradt az élboly, a 24.hu megőrizte a vezető helyét, és nagyot ugrott mögötte előre a második helyre a hvg.hu. Az első húszban egy 50% feletti változás van még, az RTL Klub facebookos csatornája több mint 80 százalékot jött, így került be a top 20-ba. Valószínűleg ez nem független a Kilenc hónap tömény boldogság című videótól, ami Péter Szabó "NOX" Szilvia kisbabájáról szól, és a cikkek között is előkelő helyen szerepel.

A Lájkbajnokság egyik jótékony csodája, hogy az internet olyan népszerű szegleteiről is tudomást szerzünk, amelyek hangja nem szűrődik be a mi dölyfös belvárosi echo chamberünkbe. Az Agroinform.hu a mérések kezdete óta kiválóan szerepel, de most övék a legnépszerűbb anyag is egy hatalmas fűrészelésről. Mármint tényleg, fűrészelésről.

Nyár óta állandósulni látszik, hogy mindig van jó pár recept az első húszban-negyvenben. Ezúttal sincs elől telibe tolt kormánypropaganda, két 444-es anyag a legnépszerűbb politikai vonatkozású, de egyik sem ment akkorát, mint amikor a Blikk.hu kihirdette a világvégét, kérdőjellel, persze. Feltűnő még az aranyos fehér állatok kiugróan erős jelenléte: a fehér hermelin és a fehér jávorszarvas is a negyvenben van, a fehér hermelin jóval előrébb, megérdemelten.

Alant a teljes táblázatok, ha a sorok fölé viszed az egeret, még több minden látszik. 

Pál Zsombor
főszerkesztő

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés